Haberler

“2B’yi buzdolabına koyduk, bakanlık çalışma yapıyor”

Tarih: 20 Ocak 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Ercan Baysal
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, orman vasfını yitiren arazilerin kullanıma açılması için gündeme getirilen ve ‘2B Yasası’ olarak adlandırılan yasanın ‘buzdolabına kaldırıldığını’, ancak Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma geliştirdiğini söyledi.

Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenen vergi ödeyenler ödül töreninde yaptığı konuşmada Erdoğan, 2B konusunda Parlamento’da işbirliği oluşturamadıklarını, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de tasarıyı daha önce Meclis’e iade ettiğini hatırlattı. Konunun yalnızca kasaya para girişi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, bu yolla devletin yasa dışı hizmet vermesinin de ortadan kaldırılmasının amaçlandığını söyledi. Erdoğan ayrıca, Kurumlar Vergisi Yasası taslağında kaldırılması öngörülmesine karşın, organize sanayi bölgelerinde vergi muafiyetinin sürdürüleceğini bildirdi. Maliye Bakanlığı tarafından Başbakanlık’a sevk edilen taslakta, vergi oranının 2006’dan itibaren yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürülmesi ve istisnaların kaldırılması öngörülüyor. Kıdem tazminatı konusunda yasal düzenleme yapmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, işçi ve işvereni mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıldığını aktardı. Erdoğan, İşsizlik Sigortası Fonu’nu da yararlı hale getirmek için çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da başarıyla sürdürülen mali disipline zarar vermeden ekonomi programında ince ayarlar yaparak müteşebbislerin sıkıntılarına çözümler geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, istihdam sorununu çözmek için istihdam maliyetlerinin azaltılmasını, istihdamı cezalandıran değil ödüllendiren bir yaklaşımın benimsenmesini beklediklerini ifade etti. ASO Başkanı Zafer Çağlayan da 2005 ekonomisine ilişkin makro hedeflere ilişkin menfi tek bir sözlerinin bulunmadığını belirterek, “Enflasyon düşmüş, reel faizlerde iniş görülmüş, borçlar çevrilebilir hale gelmiş, borçların vade yapısı değişmiştir.” diye konuştu. 7 bakanın katıldığı törende daha sonra toplam 3.009 üyesi bulunan odanın 43 üyesine ödül verildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.