Haberler

2B yasası Türkiye'ye çok ciddi paralar kazandırır

Tarih: 20 Ocak 2006 Kaynak: Referans
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2B satışına yasal boyut kazandırılması halinde Türkiye'nin çok ciddi rakamlar kazanacağını söyledi. Konunun sadece paranın kasaya girmesi olmadığını, bu sayede devletin kanunsuz hizmet verme yollarının da ortadan kaldırılacağını belirten Erdoğan, "Bu bölgelerde meskun mahaller var. Buralara şu anda yasal olmayan hizmetler veriliyor. Bunları aşacaksak hep birlikte aşacağız. Aynı zamanda terörün odak noktalarından birisi de bu. Ama bakıyorsun parlamentoya, böyle bir şey yaklaştırdığın zaman, işte farklı şeyler düşünülüyor. Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil. Bu adım zaten daha önce Cumhurbaşkanı'ndan dönmüştü. Mecburen şu anda buzdolabına koyduk" dedi.
Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) her yıl düzenlediği vergi ve ihracat ödül töreninde konuşan Erdoğan, dünyanın her yerinde üreticinin geleceği görmek istediğini ve buna göre hareket ettiğini belirterek, "Bize yapmış olduğumuz görüşmelerde sorulan hep (Acaba bu süreç ne kadar devam edecek, acaba önümüzde kısa bir dönem içinde seçim var mı?) sorusu oluyor. Tayin edilmiş olan süre ne ise seçim o zaman yapılacaktır. Bu iktidar döneminde kimse erken seçim beklentisi içine girmesin. Zira ülkemize bir ihanet hesabına fırsat vermeyiz" diye konuştu. Erdoğan, kıdem tazminatı ve İşsizlik Sigortası Fonu konularında yasal düzenleme için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, "Bu tam sizin dediğiniz gibi olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Ancak işin her iki tarafını da düşünmek durumundayız. Ne işçi kesimini, ne de işvereni mağdur etme yetkisine sahibiz" diye konuştu. İşsizlik Sigortası Fonu'nu faydalı hale getirmek istediklerini söyleyen Erdoğan, organize sanayi bölgelerinde ise kurumlar vergisi muafiyetinin süreceğini belirtti.

300 milyar dolar ihracat hayal değil
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise kurumlar vergisi indiriminin getireceği olumlu ivmeyi azaltmamak için yatırım artışını destekleyecek ve teşvik edecek mekanizmaların korunması gerektiğine işaret etti. Yüksek enerji fiyatlarının aşağı çekilmesi için elektrik ve doğalgaz dağıtımlarında başlatılan serbestleşmenin hızlandırılarak devamını beklediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, 2B konusunda çözüm arayışı içinde olunmasını da memnuniyetle izlediklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmelerinde 2B konusunu ele aldıklarını söyleyerek, "Bu konu sadece bu araziler üzerinde kurulu 5 bin sanayi tesisinin ve sanayicimizin değil, buralarda çalışan 10 binlerce işçimizin ortak problemidir ve çözüm beklemektedir" dedi.

ASO Başkanı Zafer Çağlayan ise Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda 1 trilyon dolar milli geliri ve 300 milyar dolar da ihracatı yakalamasının hayal olmadığını söyledi. Her gün 2 bin insanın işgücü piyasasına katıldığını, bunun da yılda 1 milyona yakın insana iş bulmak anlamına geldiğini belirten Çağlayan, istihdam konusunda radikal kararlar alınması gerektiğine işaret etti. Çağlayan, kıdem tazminatı ile işsizlik fonunun birleştirilmesini de istedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.