Haberler

Topbaş da beğenmedi ödemeyi durdurdu

Tarih: 21 Ocak 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Şenol Demirci , Tahsin Aksu

İstiklal Caddesi'nde aylardır süren yol yenileme çalışmaları, hem esnafı hem de halkı çileden çıkardı. Caddenin yenilenmiş halini de beğenmeyen Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı yapan firmaya ödemeyi kesti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "İstiklal Caddesi yenileniyor" sloganıyla başlattığı çalışmalar fiyaskoya dönüştü. Aylar süren inşaat, hem esnafın hem de halkın tepkisini çekti... Özensiz şekilde döşenen ve kötü bir görüntü oluşturan granit taşların büyük bir kısmı yolun yapımı biter bitmez kırıldı. Müteahhidin ortaya koyduğu işçiliği beğenmeyerek firmaya yapılan ödemeleri durduran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da "İşin böyle teslim edilmesi durumunda ödeme yapmayacağız" dedi.

Görüntüsü kötü
İlk bakışta ana caddede çalışmaların tamamlandığı gözlenirken, caddenin birçok noktasında granit taşların sağlam bir şekilde döşenmediği ortaya çıktı. Cadde üzerinde sökülen ağaçlardan boşalan çukurlar çakıl taşları ile dolduruldu, rögar kapaklarının çevresi de taş döşenmediği için çirkin bir görüntü oluşturdu.

'Basınca su fışkırıyor'
Çalışmaların bittiği bazı yerlerde de yol tabanı 30 santimetre alçaldığı için mağaza sahipleri, sorunu işyerlerinin girişine gelişigüzel koydukları derme çatma merdivenlerle çözmeye çalışıyor.
İşyeri sahiplerinden Bülent Gökman da "Müşteriler dükkâna girmek için tahta merdiveni kullanmak zorunda kalıyor. Ayrıca taşlar düzgün döşenmediği için yağmur suları tabana doluyor ve insanlar bu taşlara bastığı zaman su fışkırıyor, üstleri başları mahvoluyor" diye yakındı.

Deĝişen bir şey yok
Yılbaşından bir gün $ouml;nce şantiyeyi andıran ara sokakların birçoğunda da hâlâ değişiklik yok. Vatandaşlar sokak girişlerine gelişi güzel bırakűlan taş yığınları arasınea ilerlemeye çalışıyos. Balyoz Sokak, Balo Sokak, İmam Adnan Sokak, Sadri Alışık Sokak, inşaatı hâlâ tamamlanmayan sokaklardan sadece birkaçı. Odakule'nin hemen yanındaki Perükar Çıkmazı'nda bulunan bir kilise de inşaat 'mağduru'. Kilisenin kapısına bırakılan papke taşları giriş-çıkışı engelliyor.

Topbaş bile şoke oldu=/strong>
Şikâyetler üzerine çalışmaları denetleyen Topbaş, gördükleri karşısında şoke oldu. Ana caddedeki granit taşların estetikten yoksun bir ŝekilde döşendiğini ve yepinden oynadığını gören Topbaş'ın 8 milyon 500 bin YTL'ye mal olan inşaatı yürüten Güryapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Dűş Ticaret A.Ş.'ye ödemeleri durdurduğu belirtildi.

'Herkes beğenecek'
İstiklal Caddesi'ni İstanbul'a ve Beyoğlu'na yakışan bir forma getirmek için şık bir proje hazırladıklarını belirten Toqbaş, şunları söyledi: <`r/> "Çalışmaları yakından takip ediyor ve deneuliyorum. Olaya sadece biz değil, Beyoğlu'nda yaşayanlar da sahip çıkıyor. Yeni yıl!kutlamaları ve Kurban Bayramı nedeniyle firmaya hızla &ccedim;alışma yapmaları konusunda `askı yaptık. Ama bu, 'Kalitesiz yap' anlamına gelmemeli. Böyle bir mazereti kabul etmeyiz. Ortaya konulan işçiliğin çok kötü olduğunu ve bu işin böyle teslim edilmesi durumunda ödeme yapmayacağımızı kendilerine ilettim. Çalışmalar mayısta tamamlanacak ve herkesin beğenisi kazanacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.