Haberler

Otel Odalarının Sıkıcılığına Son

Tarih: 25 Ocak 2006 Kaynak: The Philadelphia Inquirer Yazan: Eils Lotozo Çeviren: Rabia Alga

Gittikçe evlere benzeyen ya da rezidans halini alan otel odaları lüks otellerin tasarımlarındaki bazı özellikleri de alarak melezleşiyor.

Aradan çok uzun zaman geçmedi ki, üst gelir grubu için tasarlanan lüks otel odaları müşterilerine iki lezzet birden sunmaya başladı; hafif, yumuşak az bir lezzet ya da otel sahibi Ian Schrager ile gerçeküstü ve çizgi dışı tasarımlar yapan Philippe Starck’a teşekkür sunan bir lezzet.

Ancak bu günlerde otellerin en fazla önemsediği ve aradığı şey, şaşırtıcı aksesuarlar ya da kurabiye kalıpları yerine odalardaki konfor ve tasarım çizgisi olmaya başladı. Sonuç olarak güzel spotlar altında otel odaları daha az “otel odaları”na benzemeye başladı ve daha çok evleri andırır hale geldi.

Philadelphia'daki Four Seasons Oteli’ndeki odaları dönüştüren Beverly Hills tasarımcılarından Cheryl Rowley de otel müşterilerinin “evlerinin aynı ya da çok benzeri” odaları daha çekici bulduklarını belirtiyor. Odaları daha canlı hale getirmek için Rowley, odaların resmi görüntüsüne modern dokunuşlar ekleyerek, zengin renk paletinden domates kırmızısı, kereviz yeşili, tereyağ rengi, kömür ve çikolata renklerini kullandığını söylüyor.

Birçoğumuz için oteller birer tasarım örnekleri olmaya başladı. Otel zincirleri ise artık odalardaki yatak, lamba, ya da müşterilerin alıp götürmek istedikleri diğer mobilyaları satmaya başlayarak hızlı bir kazanç yolu keşfetti bile.



Philadelphia’lı tasarım firması Daroff Design’ın sahibi Karen Daroff ülkede binlerce otel odası tasarladı. Daroff, şu an kesin bir melezleşmenin var olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Oteller odalarının, konutlardaki sıcaklığa sahip olmasını istiyor ve misafirler bir parça lüksü alıp evlerine de götürmek istiyor.”

En ünlü otel tasarımcıları, lüks otel hissini yeniden oluşturmanın Four Seasons’dan doğru yastığı, Ritz Carlton’dan kaz tüyü yorganı ve Westin’den yeni bir çarşafı satın almaktan daha öte birşey olduğunu düşünüyor.

Tabiki birçok otelin büyük yatakları, kaliteli nevresim takımları, Avrupa tüylü yatakları ile mutlu bir uyku sağladıkları odaları da verdikleri sözün birer anahtarı. Bu fikri destekleyenler de bir mekanı rahatlatan bir mekan haline dönüştürmede uzun bir önem listesinin ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Bunların arasında; ışık ayarını kontrol etme, pencereleri ayarlama, elektrik düğmelerinin yer seçimi, acil çıkış yerlerinin kullanım kolaylığı, banyo memnuniyeti ve oturma yeri de konfor getiren önem listesinde yer alıyor.



Otel tasarımcıları bir tema ile başlar...
San Francisco asıllı Kimpton Oteller grubunun tasarım yönetmeni olan Andrew Alford; “Bizim sloganımız: Her otelin bir hikayesi vardır” diyor. Alford, tüm ülkede 37 tane butik otelin tsarımına da cesurca imza atan bir isim.

Örneğin Denver’daki Kimpton Hotel Monaco’nun hikayesi “duygularını şımart”. Renk ve doku açısından zengin odalar leopar desenli bornoz ve cam kaselerde kırmızı balıklara sahip. Washington’daki Hotel Helix’te ise Hollywood çekiciliğinde bir geçmişe dönüklük teması işliyor. Alford’un seçtiği mobilyalar aynı zamanda otelin web sitesinde de satışa sunuluyor. Tasarımcı müşterilerin tasarımlar hakkında sorular sorması karşısında da direk görüşerek bilgi verebiliyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.