Haberler

Öğrenciler için tasarım yarışması

Tarih: 27 Ocak 2006 Kaynak: NTVMSNBC

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık ve güzel sanatlar fakültelerinin mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümleri 2.,3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri arasında Ulusal Tasarım Yarışması düzenleniyor.

Kalesinterflex Ulusal Tasarım Yarışması öğrencilerin, seramik sektöründeki yeni teknolojik gelişmelerle tanışmalarını sağlayarak tasarım ufuklarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Çanakkale Seramik&Kalebodur, seramik sanayindeki en son teknoloji ile üretilen, çok üstün ve özel niteliklere sahip olan büyük boyutlu Kalesinterflex ile geleceğin mimarlık eserlerinin, mekanlarının ve yaşam içindeki yeni ürünlerin tasarım ufuklarına katkıda bulunmayı ve bu alandaki başarılı tasarımları ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Kalesinterflex; 1000 x 3000 mm boyutlarında, 3 mm kalınlığında, esneme özelliğine sahip seramik levhadır. Yarışmanın konusu, çok özel bir teknoloji ürünü olarak üretilen ve özgün niteliklere sahip olan Kalesinterflex’i kullanarak mimarlık, iç mimarlık ve endüstri tasarımı alanlarında, yeni tasarım kavramları, düşünceleri ve ürünlerinin yaratılmasıdır.

Değerlendirme Mimarlık & Mekan, İç Mekan ve Yaratıcı Ürün olmak üzere üç değişik kategoride yapılacak:
Mimarlık, Mekan ve Kalesinterflex: Mimarlığın farklı alanlarında ve özel amaçlı mekanlar için yeni kullanım alanları yaratılması İç Mekan ve Kalesinterflex: İç mekan tasarımlarında ve donatımlarında yeni kullanım alanlarının yaratılması
Yaratıcı Ürün ve Kalesinterflex: Her türlü alanda ve yeni ürün tasarımlarında kullanılması amaçlanıyor.

Yarışmanın Akademik Jüri Üyeleri; Prof. Dr. Harun Baturbaygil (Yıldız Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Yavuz Koşaner (Yeditepe Üniversitesi), Prof. Dr. Önder Küçükerman (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Dr. M. Yalçın Özel (Marmara Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (İstanbul Teknik Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Ayhan Usta (Karadeniz Teknik Üniversitesi), Öğretim Görevlisi Dr. Vuslat Demirçay (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)’dan oluşmaktadır. Mimar Han Tümertekin ve Mimar Tatsuya Yamamoto serbest jüri üyeleri olurken, Doç. Dr. A. Aydın Göktaş (Ar-ge Projeleri Kalesinterflex Fabrikası Müdürü) ile Mimar Levent Özveren (Kaleseramik Teknik Hizmetler Müdürü) teknik jüri üyeleridir. Yarışmanın Raportörlüğünü ise Araştırma Görevlisi Seden Acun yapıyor.

1., 2. ve 3. olan katılımcılara 5 Mayıs 2006’da İstanbul Yapı Fuarı’nda ödülleri verilecek. Tasarımlara verilecek ödüller, her kategoride üç ödül olmak üzere dokuz ödülden oluşuyor. Ayrıca her kategorinin birincilerine bir haftalık İtalya gezisi veriliyor.

Yarışmanın proje son teslim tarihi: 3 Mart 2006.

ww.kalesinterflex.com sitesinden Kalesinterflex ile ilgili ayrıntılı teknik bilgi alınabilir, numune talep edilebilir ve yarışmaya başvuru yapılabilir.

Bilgi için; Pelin Özgen 212 270 70 00 - 334

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.