Haberler

İZOCAM 6. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’na 19 Üniversite Başvurdu

Tarih: 27 Ocak 2006

Yalıtım sektörünün lideri İzocam’ın; mimarlık ve mühendislik eğitimi alan üniversite öğrencilerine yalıtım sektörünü yakından tanıtmak ve bu sektörde uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’na bu yıl Türkiye ve KKTC’den toplam 19 üniversite başvurdu.

İzocam 6. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’na; Atatürk, Balıkesir, Doğu Akdeniz, Fırat, Gazi, Gaziantep, Harran, İnönü, Karadeniz Teknik, Kocaeli, Mersin, Orta Doğu Teknik, Osmangazi, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri başvuruda bulundu.

Yarışmaya başvuran üniversitelerin ekiplerine “Sanayi Yapılarında Yalıtım” konulu proje sorusu ve ekleri gönderildi. İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek yarışmanın birinci aşamasında; öğrencilerden, mimari proje ile ilgili yalıtım ve tesisat hesaplarını TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği ve standardı ile TS 2164 Kalorifer Tesisatı Projelendirme Kuralları Standardı’na göre yapmaları isteniyor. Tüm projelerde ayrıca, ‘Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’ne ve ‘Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetilmesi Yönetmeliği’ne uygunluk ve bu detayların geliştirilmesi koşulu aranıyor. Birinci aşamada hazırlanacak yalıtım projesi ile, yalıtımın ülke ekonomisine olan kazancı çıkartılacaktır. Ekiplerin proje teslimi için son tarih 24 Mart 2006 olarak belirlendi.

Yarışmanın İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ikinci aşamasında ise, gönderilen projelerin değerlendirilmesi sonucunda ilk sırayı alan altı üniversite ekibi, sözlü final etabında yarışacak. Sözlü final etabı sonucunda birinci olan ekip üyeleri ve ekipten sorumlu öğretim üyesi birer dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan ekip ve sorumlu öğretim üyeleri ise para ödülü kazanacak.

İZOCAM Yalıtım Yarışması Sonuçları Kitap Haline Getirildi

İzocam’ın, makina-inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirdiği Yalıtım Yarışması’nın sonuncusunda, bir yeniliğe daha imza atılarak ilk kez yarışmanın sonuçları kitap halinde yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl finali gerçekleştirilen 5. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nda, “Eğitim Yapılarında Yalıtım” konusu işlenerek, yakın gelecekte önemli yerlere gelebilecek genç mühendis ve mimarların dikkatlerinin enerji tasarrufu ve yalıtıma çekilmesi amaçlandı.

Aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak da ele alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmada, Bakanlık tarafından temin edilen bir ilkokul projesinin ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği açılarından proje detayları, yarışmaya katılan üniversiteler tarafından çıkarıldı. Kitapta, proje ile ilgili genel bilgiler ve jüri üyelerinin değerlendirmelerinin yanısıra, finale kalan 6 üniversitenin (İnönü, Karadeniz Teknik, Kocaeli, Sakarya, Uludağ, Yıldız Teknik) projeye ilişkin hazırladıkları makaleler de yer alıyor.

Üniversitelerin ilgili bölümlerine, kütüphanelere, inşaat sektöründeki profesyonellere, çeşitli bakanlıklardaki görevlilere ve illerdeki valilik, belediye, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü gibi çok sayıda kamu birimine dağıtıma başlanan kitabı, 0 800 211 43 86 numaralı telefondan arayarak veya [email protected] adresine mail göndererek ücretsiz temin edebilirsiniz.

İzocam, Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’na ve üniversitelerle birlikte gerçekleştirdiği diğer etkinliklerine bundan sonraki yıllarda da devam ederek, yalıtımı yapı ve tesisat projelerinin vazgeçilmez unsuru haline getirme yolunda çalışmalarını sürdürecek ve “enerji verimli”, ekonomik, konforlu, sürdürülebilir ve güvenli yapıların oluşmasına hizmet edecektir.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.