Haberler

Unakıtan'ın kuruldaki 'özel görevlisi' kim?

Tarih: 31 Ocak 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Mahmut Övür

Önceki gün bu köşede İstanbul'daki Anıtlar Kurulu'nda yaşanan değişimi ve değişimin gerekçelerini anlatan bir yazı yazdım.

Yazıda Maliye Bakanı Unakıtan'ın çocuklarına ait Çamlıca Villaları'nın 3 Nolu Anıtlar Kurulu'nda onaylandığını belirtmiş, bu karara imza atmayan kurul üyesi İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Ahmet Turgut ve Mehmet Cevahir Türk'ün 'sürgün'e gönderildiğini söylemiştim.

Bu söylediklerimin baştan sona yanlış olduğunu yazı baskıya girdikten bir süre sonra öğrendim.
Hızlı bir tempo içinde bu bilgileri doğrulatamadan sizlere ulaştırdığım için özür diliyorum.
Şimdi işin gerçeğini yazıyorum. Aslında planların altında Ahmet Turgut'un da Mehmet Cevahir Türk'ün de imzaları var.
Nasıl olduysa bütün basında bu haberler böyle çıktı. Oysa iddialara göre, özellikle İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Ahmet Turgut, Kültür Bakanlığı tarafından görevden alınacakken aralara giren hatırlı kişiler sonucu 6 Nolu Kurul'a üye olarak atandı.

Aynı planı imzalayan ikinci isim ise olayda adı geçen diğer üye Mehmet Cevahir Türk.

Peki kimdir Mehmet Cevahir Türk?
İşte ilginç bilgiler; Mehmet Cevahir Türk, İstanbul Üsküdar Belediyesi Meclis üyesi. AK Parti döneminde 3 Nolu Kurul'a atandı. Hem meclis üyesi, hem de aynı bölgeye bakan Anıtlar Kurulu üyesi. Peki Türk'ün, kendi partisinin bir bakanı olan Unakıtan'ın ricasını yerine getirmeme şansı var mı? Olmadığı çok açık değil mi?
Bu gerçeği Mehmet Cevahir Türk'e ilettiğimizde şöyle cevap veriyor: "Biz bilimsel bir kurumuz. Sonuçta önümüzdeki yönetmelikler, kanunlar neyi öngörüyorsa onu yapıyoruz. Etkilenme, baskıyla karar verme diye birşey yok. Doğru neyse onu uygularız."

İşin bir başka çarpıcı yanı da Maliye Bakanı Unakıtan'ın bu evleriyle ilgili Maliye Bakanlığı'ndan üst düzey bir görevlinin üç gün boyunca 3 Nolu Anıtlar Kurulu'nda hazır bulunması.
Acaba kimdi bu üst düzey görevli? Bakan Unakıtan kendi özel işi için 'müsteşar yardımcısı'nı nasıl görevlendirir? Ve sözü edilen bu görevli kurul üyesi İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Ahmet Turgut'la Balmumcu'daki ofisinde kaç kez görüştü? Şimdi bu duruma, 'memleketin çivisi çıkmış' denmez de ne denir?

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.