Haberler

Kiptaş, toplu konut atağına Sefaköy Evleri’yle hız veriyor

Tarih: 3 Şubat 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Ali Kuş

İstanbulluları ev sahibi yapmak için 11 yıldır faaliyet gösteren Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Kiptaş), konut atağına Sefaköy Evleri’yle hız veriyor.

Plansız yapılaşma nedeniyle oluşan görüntü kirliliğinin yerini, bol yeşil alan ve sosyal donatı alanları; çevre düzenlemesi yapılmış, modern bir yaşam alanı bulunan Sefaköy Evleri’nin satış kampanyası dün törenle başladı. Sefaköy Evleri projesinde 29 blok halinde 860 daire inşa edilecek. Daireler 103 metrekare (2+1), 129 metrekare (3+1), 162 metrekare (3+1) ve 188 metrekare (4+1) olmak üzere dört farklı seçenekte sunuluyor. Kredi oranı 0,67 ve 120 ay vade imkanı sunulan satış kampanyasının başvuruları 17 Şubat’a kadar devam edecek. Dairelerin peşin fiyatları 110 bin YTL ile 197 bin YTL arasında değişiyor.

Kişi başına 14 metrekare yeşil alanı, her daire için ayrılan kapalı otoparkı, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, fitness centerı, saunası, spor sahaları, özel güvenliği, kolay ulaşımı ve bunun yanı sıra içinde 8 laboratuvar, 3 anasınıfı, 42 sınıf ve 1 çok amaçlı salonu bulunan Kiptaş İlköğretim Okulu ile Sefaköy Evleri, 63.348 metrekare alan üzerine kuruluyor. Konutlar, Safir, Zümrüt, Yakut, Elmas adlarıyla satışa sunuluyor.

Kiptaş’ın Sefaköy’de başlattığı konut kampanyasının açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da çarpık yapılaşmanın büyük bir sorun olduğunu söyledi. İstanbul’da 1 milyon 400 bin civarındaki binanın yaşam alanı standartlarına yükseltilmesinin kolay olmadığını ifade eden Topbaş, “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde kimsesizlerin kimsesi olmak, onları ev sahibi yapmak için Kiptaş olarak bir adım atmıştık. O adımlar bu hale geldi.” dedi. Topbaş, göreve geldiği zamana kadar Kiptaş’ın 10 yılda 19.600 konut yaptığını söyledi. Kiptaş’ın kuruluş amacının alt gelir gruplarındaki insanları ev sahibi yapmak olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, “2009’a kadar 30.849 adet daha konut yaparak 50.449 adet konut yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Arzum şu; alt gelir grubundaki konut sahibi olma hayalini kurmak isteyen insanların hayallerini gerçekleştirmek.” diyen Topbaş , “Sefaköy’de üreteceğimiz konutlar orta gelir gruplarına yönelik. Ama şunun müjdesini vereyim. Kiptaş olarak şubat ayı içinde Mimar Sinan ve Tuzla’da 2.500 konutun temelini atacağız. Onlar için 4 bin YTL ile ayda 300-400 rakamlarla ödeme imkanı sağlayacağız.” şeklinde konuştu. Topbaş, programın ardından konutlar için ilk başvuru sahibi Mehmet Emin Doğru’nun kaydını yaptı. Esenler Belediyesi’nde mühendis olarak görev yaptığını ifade eden Doğru, “Bu arazinin planları yapılırken buradan bize de bir daire düşer mi diye hayal kuruyordum. Şimdi hayallerim gerçekleşiyor.” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise Kiptaş’ın İstanbul’da konut edinmek isteyen vatandaşların, isteklerine uygun bir şekilde yaşayabilecekleri her biri çok güzel oturma alanları olarak planladığını söyledi. “Bu alanlar İstanbul’a nefes aldırmakta.” şeklinde sözlerini sürdüren Yeniay, “Kiptaş’ın yapmış olduğu evlerde oturan bir birey olarak bunun mutluluğunu yaşamaktayım. Sefaköy konutları farklı bir anlam ifade ediyor. Küçükçekmece’nin merkezinde yer alıyor ve zemin katından bile Marmara Denizi görülebiliyor.” dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.