Haberler

Baykal: Şener Galataport’ta ’Çılgın Türklük’ yaptı

Tarih: 3 Şubat 2006 Kaynak: Hürriyet Yazan: Okan Konuralp
Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını gerekçe göstererek Galataport İhalesi’ni Özelleştirme İdaresi’ne iade etmesi sürecinin başaktörü konumundaki Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan "Çılgın Türk" desteği geldi.
Baykal, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Şener’in ihalenin iadesi sürecindeki rolünü "Galataport sürecinde yaşananlar göstermiştir ki, gerek AKP’nin tabanında ve gerekse de kabinesinde yılgın olmayan vatandaşlarımız vardı. Ancak, her şeye rağmen yılgın çoğunluğun AKP’de olduğunu kabul etmek gerekir" sözleriyle yorumladı. Baykal, şunları söyledi:

Şener'le Yürüyecek Mi:
Sayın Şener, Galataportla ilgili ortaya çıkan engellerin, çevresinden dolaşarak aşma tekliflerinin tümünü reddetti. Şimdi ise gelinen süreç ortada. Sayın Başbakan "YPK’da onay makamı şahsımdır" diyor. YPK’da karar için tüm bakanların imzası gerek. Kişisel kararla olmaz. Başbakan, ya bakanı değiştirecek ya da yetki alanını. Ki yapmadığı şey değil. Biliyorsunuz, daha önce Şener’den özelleştirme yetkilerini aldı ve Unakıtan’a verdi. Ama bu yol, yol değil. "Beraber yürüdük" biz bu yollarda diyor. Ancak, Başbakan, Şener’le yürüyecek gibi de görünmüyor.

Çılgın Türkler:
Bir tarafta yılgın diğer tarafta Çılgın Türkler var. Biz çılgın Türkleriz. Çılgınlığımızı gerektiğinde de gösteriyoruz. Türkiye’nin hakkını hukukunu koruma konusunda yetersiz kalanlar ’Yılgın Türkler’dir. İçte ve dışta yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalan, gelişmelere neden olan aktörlerle ilgili olarak "Bunlarla başedilmez" diyenler ’Yılgın Türkler’dir. Biz ise Türkiye için her türlü çılgınlığı yaptık ve yapacağız. Kendi bireysel kazancı ve menfaati için çılgınlık yapanlar bu tanımımız için değil. Menfaati için çılgınlık peşinde koşanlara da izin vermeyeceğiz. CHP ’Çılgın Türkler’in partisidir.

Tüpraş’ı Yüzlerine Gözlerine Bulaştırdılar
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tüpraş özelleştirmesiyle ilgili yapılan hataların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Türkiye’de özelleştirmenin çok büyük hukuki hatalar içinde yürütüldüğünü söyledi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Baykal’ı CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Baykal ile Wilson, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Baykal, Tüpraş özelleştirmesiyle ilgili Danıştay kararının hatırlatılması üzerine, Türkiye’de özelleştirmenin çok büyük hukuki hatalar içinde yürütüldüğünü söyledi. Hukuki altyapı gözetilmediğini, varolan hukuki yapının gereklerinin yerine getirilmediğini kaydeden Baykal, "Bir özelleştirme uygulamasının başarılamamış olması, Danıştay’ın reddedeceği hataların zamanında sorumsuzca yapılmış olması, kabul edilemez bir durum. Türkiye, bu hükümet döneminde maalesef özelleştirme uygulamasını yüzüne, gözüne bulaştırmıştır. Bu da bunun en son örneğidir" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.