Haberler

Silikon Vadisi'ne yer aranıyor

Tarih: 3 Şubat 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Serdar Canıpek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Türk Silikon Vadisi' (Teknopark) için yer tespit çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Topbaş, "6 nokta belirledik, yer netleştiğinde Başbakanımız bunu bir iki ay içinde açıklayabilir" dedi.

Microsoft'un patronu Bill Gates'in geçtiğimiz hafta İstanbul'u ziyareti sırasında yeniden gündeme gelen 'Silikon Vadisi' (Teknopark) projesinde sıcak gelişmeler var... KİPTAŞ Sefaköy Evleri'nin satış kampanyası töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'Silikon Vadisi' projesi ile ilgili merak edilen noktalar hakkında bilgi verdi. Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıldan itibaren, proje kapsamında İstanbul'da konumu nedeniyle etkin teknolojik bölge olabilecek yerlerin araştırılmasını istediğini söyledi.

Başbakan'a Sunulacak
Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte, dünyada model olabilecek kurulmuş alanların tetkik ve tespitlerini yaptıklarını ifade ederek "İstanbul'da 6 nokta belirledik. Hangisi İstanbul için doğrudur bunun üzerinde çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta oldukça olumlu. Bazı bölgeler ağırlık kazanmış olmakla birlikte Başbakanımız net olarak kararını vermedi" dedi. Başbakan Erdoğan ile önceki gün telefonla görüştüğünü kaydeden Topbaş, "Bana özellikle kurulacak şirketle ilgili çalışma yapmamı önerdiler. Bu çalışmaları başlattık, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Buna katılımcı olacak, şirketler, firmalar, kuruluşlar, üniversiteler hangileri olmalıdır bunu araştırıyoruz. İnşallah içinde dünyaca ünlü bazı markalar da bulunacak. Bunları Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. Şirket kuruluşu ile birlikte yer konusunu Başbakanımız bir iki ay içinde açıklayabilir" diye konuştu.

Küçükçekmece ve Kağıthane
Kurulacak "Silikon Vadisi" için önerilen yerler arasında Küçükçekmece Gölü'nün kuzeyindeki bölge ile Kağıthane Cendere'nin de bulunduğunu kaydeden Topbaş, kente ulaşım, üniversitelerle bağlantılar gibi çok ciddi kriterler olduğunu söyledi.

Kamoanyaya Start Verdi
Başkan Topbaş daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (KİPTAŞ) ait Sefaköy Evleri'nin satış kampanyasını başlattı. 29 blok halinde 860 daire inşa edilecek Sefaköy Evleri projesinde daireler 103 metrekare (2+1), 129metrekare (3+1), 162 metrekare (3+1) ve 188 metrekare (4+1) olmak üzere dört farklı seçenekte sunuluyor. Satış kampanyasının başvuruları 17 Şubat'a kadar devam edecek. Dairelerin peşin fiyatları 110 bin YTL ile 197 bin YTL arasında değişiyor. Yeşil alanı, kapalı otoparkı, kapalı yüzme havuzu, oyun alanları, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, spor sahaları ile içinde 8 laboratuvar, 3 ana sınıf, 42 sınıf ve 1 çok amaçlı salonu bulunan KİPTAŞ İlköğretim Okulu ile Sefaköy Evleri, 63 bin 348 metrekare alan üzerine kuruluyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.