Haberler

Büyükşehir Belediyesi, Konut Atağına Sefaköy Evleri ile Hız Veriyor…

Tarih: 3 Şubat 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Plansız yapılaşma nedeniyle oluşan görüntü kirliliğinin yerini, bol yeşil alan ve sosyal donatı alanları olan çevre düzenlemesi yapılmış modern bir yaşam alanı yer alan Sefaköy Evleri’nin satış kampanyası, KİPTAŞ’ın Başakşehir Ofisi’nde Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı törende Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Kaymakamı Osman Ebiloğlu ve vatandaşlar da yer aldı.
Sefaköy Evleri projesinde 29 blok halinde 860 daire inşa edilecek. Daireler 103 metrekare (2+1), 129metrekare (3+1), 162 metrekare (3+1) ve 188 metrekare (4+1) olmak üzere dört farklı seçenekte sunuluyor. Kredi oranı 0.67 ve 120 ay vade imkanı sunulan satış kampanyasının başvuruları 17 Şubat’a kadar devam edecek. Dairelerin peşin fiyatları 110 bin YTL ile 197 bin YTL arasında değişiyor.
Kişi başına 14 metrekare yeşil alanı, her daire için ayrılan kapalı otoparkı, kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, fitness centerı, saunası, spor sahaları, özel güvenliği, kolay ulaşımı ve bunun yanı sıra, içinde 8 laboratuar, 3 ana sınıf, 42 sınıf ve 1 çok amaçlı salonu bulunan KİPTAŞ İlköğretim Okulu ile Sefaköy Evleri, 63 bin 348 metrekare alan üzerine kuruluyor. Konutlar, Safir, Zümrüt, Yakut, Elmas adlarıyla satışa sunuluyor.

Başkan Topbaş; ‘KİPTAŞ 2009’a kadar 30 bin daha konut yapacak’
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da 1 milyon 400 bin civarındaki binanın yenilenerek modern yaşam alanlarına dönüşmesi gerektiğini ve bunun çok kolay olmadığını belirterek, şunları kaydetti; “Başkanımız Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmak, onları ev sahibi yapmak için kurduğu KİPTAŞ, biz göreve gelinceye kadar konutlarını pahalı satmak durumunda kaldı. Oysa KİPTAŞ’ın kuruluş amacı ağırlıklı olarak alt gelir gruplarına konut yapmaktı. KİPTAŞ, biz göreve geldiğimizde 10 yıl boyunca toplam 19 bin 600 konut yapmıştı. Şimdi biz ucuz konut için önemli bir adım attık. 2009 yılına kadar 30 bin 849 adet daha konut yapmayı planlıyoruz.”
“Arzum, alt gelir grubunda yer alan ve konut sahibi olma hayali kuran İstanbulluların hayallerini gerçekleştirmek” diyen Başkan Topbaş, “Bugün satışını yaptığımız Sefaköy’de üreteceğimiz konutlar orta gelir gruplarına yönelik olacak. Ama şunun müjdesini vereyim. KİPTAŞ olarak Şubat ayı içinde Mimar Sinan ve Tuzla’da 2 bin 500 konutun temelini atacağız.. Bu konutlarda 4 bin YTL peşinat ödenecek ve ayda 300-400 YTL rakamlarla kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Aziz Yeniay; ‘KİPTAŞ’ın inşa ettiği bir evde oturmanın mutluluğunu yaşıyorum’
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da özellikle İstanbul’da KİPTAŞ ile konut edinmek isteyen vatandaşların isteklerine uygun bir şekilde yaşayabilecekleri her biri çok güzel oturma alanları olarak planlanan, nefes alabilecekleri evlere sahip olduklarını söyledi.
“KİPTAŞ’ın yapmış olduğu evlerde oturan bir birey olarak bunun mutluluğunu yaşamaktayım” diyen Başkan Yeniay, “İstanbul maalesef ciddi manada tahrif edilmiş, yanlı kullanılmış, yanlış planlanmış, çarpıkların merkezi haline gelmiş. Sefaköy konutları farklı bir anlam ifade etmekte. Bu farklılık şu; Bir defa Küçükçekmece’nin merkezinde yer alıyor. Zemin katından bile Marmara Denizi’ni görebiliyor” şeklinde konuştu.
Yeniay, 4 Şubat’ta Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı bir programla Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükçekmece’de yeni bir ulaşım hamlesi başlatacağını dile getirerek, “Çalışmayla Güneşli’deki Basın Ekpres Yolu’ndan gümrüğe giden bulvar açılacak. Böylece, Basın Ekpres Yolu’ndan arabayla bu gördüğünüz noktaya 4 dakikada ulaşmış olacak” dedi.
Programda konuşmaların ardından ilk müracaat kaydı Başkan Kadir Topbaş tarafından alındı. Konutlar için ilk sırada kayıt yaptıran Mehmet Emin Doğru, Esenler Belediyesi’nde mühendis olarak çalıştığını belirterek, “Bu arazinin planlarını belediyemizde onaylarken, burada bizim de bir dairemiz olur mu diye hayal kuruyordum. Şimdi hayallerim gerçekleşiyor. Hayallerimizi gerçekleştiren Başkan Topbaş’a ve Aziz Yeniay’a teşekkür ediyorum” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.