Haberler

'Galataport yeniden ihale edilecek'

Tarih: 4 Şubat 2006 Kaynak: Radikal

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 'Galataport'ta Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin iptal kararını onayladım. Yeniden ihaleye çıkılacak' dedi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesiyle ilgili iptal kararını onayladığını açıkladı. Unakıtan, temel atma törenleri için bulunduğu Kayseri'de, NTV'ye konuşurken, Danıştay'ın kararı doğrultusunda bu kararı verdiklerini, yeniden ihaleye çıkılacağını, yeni ihale sürecinin başladığını vurguladı. Unakıtan, Özelleştirme İdaresi'nin Galataport'a ilişkin değişik mimari projeler üzerinde çalışacağını, ihaleye yeni projeyle çıkılacağını belirtti. Unakıtan Galataport'un satışını yapan Türkiye Denizcilik İşletmeleri İhale Komisyonu'nun, Danıştay'ın iptal kararı doğrultusunda ihaleyi iptal ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"Galataport ile ilgili olarak Danıştay 6'ncı Dairesi'nin vermiş olduğu durdurma kararındaki gerekçeleri Özelleştirme İdaresi olarak inceledik. O gerekçelere göre bir karara vardık. Dedik ki; o gerekçeye göre artık bu sürecin devam etmesi doğru değil, bu süreci değiştirmemiz lazım. Yani Galataport ihalesi için YPK'ya onay için vermiş olduğumuz evrakları biz geri çektik ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne gönderdik. Oradaki ihale komisyonu da Galataport ihalesini iptal kararı verdi. Dün de ben o iptal kararını onayladım. Böylece Galataport ihalesi iptal edilmiş oldu.

Danıştay'ın iptal kararının gerekçesinde bunun ancak Özelleştirme İdaresi tarafından yapılabileceği belirtilmişti. Şimdi Özelleştirme İdaresi bu süreci başlatıyor ve yeniden ihaleye çıkacağız. Yeniden ihaleye çıkma süreci bugünden itibaren de başlamış oluyor."


Tüpraş'ta durum
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Danıştay'ın Tüpraş kararının gerekçelerinden birinin de, şartnameye 'yatırım koşulu konulmaması' olduğunun iddia edildiğini belirterek, "Tüpraş'ın bütün yatırımları bitmiş, artık yeni yatırım koşulu koymanın âlemi yok" dedi. Bakan Unakıtan, bu nedenle "Yargının her kararı doğru, 'Özelleştirme' yanlış" görüşüne katılmadığını söyledi.

Tüpraş ile ilgili olarak bundan sonra nasıl bir uygulama yapılacağına ilişkin soruyu, Unakıtan, "Özelleştirme bana bağlı. Ben konuştuğumda net tavrımızı ve görüşümüzü söyleriz. Şimdiden speküle edilebilecek bazı yorumlarda bulunmamız doğru değil. Gerekçeli karardan sonra oturup konuşacağız" sözleriyle yanıtladı. Unakıtan, özelleştirmeyle ilgili birçok kararın yargıdan dönmesi nedeniyle gündeme gelen eleştiriler hatırlatılarak yöneltilen bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi: "Görüyorsunuz yargıda da bir daire bir karar, başka bir daire başka bir karar, Dava Daireleri Kurulu başka karar veriyor. Önceki kararı alan Danıştay'ın bir dairesi, yargı mensupları değil miydi? Biz saygı duyuyoruz. Ancak 'yargının her kararı doğru, özelleştirme yanlış' ben bunu kabul etmiyorum."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.