Haberler

Yalı Mahallesi

Tarih: 7 Şubat 2006 Kaynak: Akşam Yazan: Sezen Özsavrangil
İzmir'de gecekondu ve gökdelenlerin bir arada bulunduğu Mavişehir semtinde, 30 yıllık çile devam ediyor. Kentin en lüks konutları arasında gösterilen Mavişehir gökdelenlerinin yanında yıllardır taşınmayı bekleyen gecekondu sakinleri, 21. yüzyılda bu çarpık manzarada suya hasret yaşıyorlar. Yıllardır her seçim döneminde kendilerine çeşitli vaatlerde bulunan politikacıların, seçim sonrasında ortadan kaybolduğunu belirten Yalı Mahallesi sakinleri, toplu konutlara yerleşip, gecekondulardan kurtulacakları günü iple çekiyor. Ancak, yıllardır kendilerine bu konuda da vaatte bulunulduğunu belirten vatandaşlar, son olarak TOKİ'nin Örnekköy'de inşaa ettiği 808 konutluk projenin mart sonunda bitirileceği ve bu evlerin kendilerine teslim edeceğinden de şüphe ediyor.

Sözler Tutulmadı
Yalı Mahallesi sakinlerinden Sevda Çağıl, yıllardır her seçim döneminde kapılarının çalındığını ancak bir daha kendileriyle hiçbir siyasinin ilgilenmediğini kaydetti. Çağıl, '1988 yılından beri bu evde yaşıyoruz. Seçim dönemlerinde bize su, yol, tapu sözü verdiler. Kendi yerinizde ev sahibi olacaksınız, sular evlere taşınacak, yüksek voltajlı elektrik verilecek, sokaklar asfaltlanacak dendi. Ancak hiçbirisi yerine gelmedi. Bir tek evlerimize numara taşı verildi. Geçtiğimiz yıllarda kendi imkanlarımızla mahalleye çeşme yaptırdık. Buraya ana şebekeden su çektik. Şimdi de evler yıkılacak diyorlar, muhtar da aksini söylüyor. Bize ev verip, buradan taşıyacaklarına inanmıyoruz. Bugüne kadar verilen hiçbir söz tutulmadı ki şimdi yapılsın. Amaçları bu fakir fukarayı burdan çıkarıp, gökdelen yapıp zenginlere vermek' dedi.

Sefalet İçindeyiz
Mahalle sakinlerinden Çiçek Eker ise en büyük sıkıntısının susuzluk olduğunu belirtti. Yıllardır sefalet içinde yaşadıklarını anlatan Eker, '18 yıldır bu evde oturuyoruz. Her yıl burayı yıkıp bizi yeni yapacakları konutlara taşıyacaklarını söylediler. Şimdi yine bu konu gündemde ama biz bunlara artık inanmıyoruz. Burda en büyük sıkıntımız su. Evimde su yok. Bu bölgedeki hiçbir evde de yoktu.

4 yıl önce şebeke getirdiler. Ancak bağlamak için 1 milyar lira istediler. Beyim işsiz, 3 çocuğum var. Gücüm yetmedi alamadım. Burada oturan kimsenin bu parayı verecek maddi durumu yok. Eve mahalledeki çeşmeden bidonlarla su taşıyoruz. Bu yüzden hasta olduk. su olmayınca temizlik de olmuyor' diye konuştu.

Yalı Mahallesi sakinlerinden Zeynep Aksu da soğuk havalarda mahalledeki çeşmenin donduğunu ve burudan da su taşıyamadıklarını kaydetti. Bu yüzden günlerce susuz kaldıklarını ifade eden Aksu, 'Bir göz odada 7 kişi yaşıyoruz. Kaç senedir sıkıntı içindeyiz. Hava soğuk olunca çeşmenin suyu donuyor akmıyor. Günlerce susuz kalıyoruz. Bize su vermiyorlar. Kaç kez muhtara söyledik. Ayrıca burada voltaj da çok düşük. Bütün elektrikli eşyalarımız yandı' dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.