Haberler

Emlakçı komisyoncu değil, hizmet verendir!

Tarih: 8 Şubat 2006 Kaynak: Referans Yazan: Ahmet Rauf Saatçi
Uzun yıllardır, emlakçı hakkındaki olumsuz düşünce tarzından müşteri kendisini kurtaramamıştır. Hala gayrimenkul ile ilgili işini tamamı ile bir emlakçı eline bırakmaktan çekinir. Kendi çabaları ile internet, gazete ve dost tavsiyesi üçgeninden olabildiğince yararlanmaya bakar. Bu arada tesadüfen yolu düştüğü emlakçılara uğrar. Ama oralardan da istediği sonuca ulaşamaz.

Ev sahipleri de nedense evi birden fazla kişiye vermek isterler. Oysa arabanızı satmak istediğinizde ya kendi başınıza ilan verirsiniz, ya da gider bir galericiye teslim edersiniz. Arabayı satmak için birden fazla yere teslim etmezsiniz. En azından anahtar bende müşteri bakacağı zaman beni arayın deme şansınız yoktur. Alıcı ise nedense birden fazla emlakçıya gitmek ister. Oysa bir süre sonra bakar ki, aynı evler üzerinde konuşuluyor. Birden fazla emlakçıya gitmek, daha fazla alternatif getirmez. Emlakçı bize evi gösterebileceği bir anahtara bile sahip değildir. Emlakçı ev sahibini arar. Ev sahibi bir saat sonra gelir. Ev gezilir, beğenmeyiz. Bekleme ve gezme derken 1 saatlik öğlen arası sona erer. Tüm gün boyunca yalnızca bir ev gezmekle kalırız. Konut sektöründe farklı bir işleyiş vardır, herkes bundan şikayet eder. Ama değiştirmek için bir şey yapılmaz.

Bir kere tüketici gözünde emlakçı komisyoncudur, hizmet veren değil. Her şeye rağmen alıcı ve satıcı her koşulda emlakçıdan tam olarak vazgeçemez. Onu bir opsiyon olarak değerlendirmeye bakar. Tüketici emlakçıya hizmet veren değil de bir opsiyon olarak bakınca emlakçı bir türlü eski kimliğinden kurtulamaz.

Bir çok sektör için “satıcı tutumunu” aslında müşteri belirler.

Gayrimenkul sektörü bugün büyük bir değişim içindedir. Gayrimenkul ofisleri, gayrimenkul alım satımı yanında müşteriye sigorta, kredi, taşıma, tadilat ve dekorasyon gibi pek çok hizmetten yararlanma imkanı sunuyor artık. Alım- satım sırasında ise, sizi dinliyor ve öncelikli beklentilerinizi belirleyerek, sizin adınıza seçeneklerinizi araştırıyor. Eğer kendi portföyünde beklentilerinizi karşılayacak bir konut yok ise, bağlı olduğu marka zincirindeki diğer ofislerle görüşüyor. Doğru gayrimenkul ofisi, aslında size gayrimenkul ile ilgili danışmanlık hizmeti verebilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahiptir. Komisyoncu olarak gördüğümüz emlakçı aslında, kendi işinin profesyonelidir.

Bu değişimin tüm sektöre yayılabilmesi için müşterinin tavrını değiştirmesine ihtiyaç vardır. Müşteri göstereceği tavır ile üretenden, satana kadar çok geniş hacimdeki bir zinciri değişime itecek güce sahiptir. Bugün sektörde işini kaliteli ve üstün hizmet anlayışına oturtarak iş yapan kurumsallaşmış bir çok gayrimenkul ofisi var. Burada tüketiciye düşen, emlakçıyı bir komisyoncu kimliğinden çıkararak, hizmet veren olarak görmesidir. Hizmet veren olarak gördüğünde ve gayrimenkul ile ilgili hizmetlerini doğru gayrimenkul ofisini seçerek alabildiğinde, sektör içindeki hizmet anlayışı değişecektir. Ayrıca doğru yerlerden hizmet almaya başlayıp, hizmet çeşitliğini gördükçe bizlerin de talepleri artmaya başlayacaktır. Talepler ise hizmetleri geliştirecektir. Böylece alıcı-satıcı gayrimenkul ile ilgili ihtiyacı olduğunda artık öncelikli olarak doğru gayrimenkul ofisini seçme kararını vererek, işinin geri kalan kısmında gönül rahatlığı içinde olacaktır.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.