Haberler

Ofer, İstanbul Park için teklif vermedi

Tarih: 10 Şubat 2006 Kaynak: Referans
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 pisti İstanbul Park'ın işletme hakkı ihalesi için müracaat eden 7 firma arasında İsrailli işadamı Sami Ofer'in şirketinin bulunmadığını belirtti.

Yalçıntaş, İTO'nun “İhracata İlk Adım Programı”nın ikinci etabının başlaması nedeniyle dün düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ofer'in şirketinin Formula 1'e ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine, Yalçıntaş, bu konuda 3'ü yazılı, 4'ü de sözlü olmak üzere 7 firmanın müracaatı bulunduğunu belirterek, “Bunlar içinde bay Ofer'in şirketi yok. Benimle daha konuşmadılar. Ama projemize ilgi duyuyorlardır, ihaleye girmek istiyorlardır. Ben ihaleye ne kadar fazla şirket girerse o kadar memnun olurum. İlgi duyan tüm şirketleri ihaleye davet ediyorum” diye konuştu.

Yalçıntaş, bir basın mensubunun “İhaleyi 1-2 hafta içinde açıklayacağınızı söylemiştiniz” demesi üzerine, geçen pazartesi akşamı için projenin tüm ortakları olarak toplanıp ihale şartnamesine en son halini verme kararı aldıklarını, ancak kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Valisi'nin kendisinden toplantıyı ertelemesini istediklerini, bunun üzerine toplantıyı ertelediğini bildirdi.

40 KOBİ daha ihracatçı olacak
Öte yandan, İTO'nun Madrid Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hayata geçirdiği ve bugüne kadar ihracat yapma imkanı bulamayan KOBİ'leri ihracatçı hale getiren "İhracata İlk Adım Programı"nın ikinci etabı başladı. Konuyla ilgili olarak İTO'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçıntaş, geçen yıl uygulamaya başladıkları programı 20 KOBİ ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "10 firma fiilen ihracat yapabilir duruma geldi. Diğer 10'unun da önümüzdeki aylarda düzenli ihracat yapabilir hale geleceğine inanıyorum" dedi. Programın ikinci etabına 40 firma ile başladıklarını, firmaların uzmanların nezaretinde 4 aylık bir danışmanlık hizmetine tabi tutularak ihracata hazır hale geleceğini belirten Yalçıntaş, program için firmalardan ücret talep etmediklerini, ancak 500 YTL gibi sembolik bir katkı payı alındığını bildirdi.

Programa katılan firmaları danışmanlık süresi bittikten sonra bir yıllık izleme sürecine tabi tuttuklarını dile getiren Yalçıntaş, "Firma sayısını 40'tan 80'e, 80'den 160'a çıkartmayı hedefliyoruz. Firmaları, farklı hizmetleriyle ihracatçı olma ve dış pazarlara açılma yolunda destekliyoruz" diye konuştu.

Programı sadece İstanbul ile sınırlı bırakmadıklarını belirten Yalçıntaş, şöyle devam etti: "Bu bağlamda iki farklı projemiz bulunuyor. İlk olarak programı diğer illerdeki ticaret odaları sayesinde Anadolu'ya yaymak. Diğeri de İTO olarak bu programı doğrudan 17 Anadolu ilindeki KOBİ'lere uygulayabilmek. İlk projemiz şu anda yürüyor. Hedefimiz, bütün firmalarımızın küresel ticaretin aktif aktörleri olmasıdır."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.