Haberler

Gorund Zero Güncellemesi: Snøhetta Binası Küçüldü, 7 Dünya Ticaret Merkezi Kiracılarını Alıyor

Tarih: 10 Şubat 2006 Kaynak: Architectural Record Yazan: Sam Lubell Çeviren: Beril Alpagut
Snøhetta Binası Küçülüyor
Norveç asıllı firma, Snøhetta, Ground Zero’da bir zamanlar kültürel merkez olan tasarımını önemli bir şekilde değiştiriyor. Yeni plan görevliler tarafından bir ziyaretçi merkezi olarak tanımlanıyor. Projenin tasarımı henüz gösterilmedi ama projenin esas geliştiricisi Dünya Ticaret Merkezi Anıtı Vakfı’na (WTCMF) göre orijinal yapının beşte biri büyüklüğünde olacak. Snøhetta Uluslararası Özgürlük Merkezi ve Çizim Merkezi’ni içinde bulunduracak şekilde binayı tasarlaması için 2004 sonbaharında seçildi. O plan, planlanan Dünya Ticaret Merkezi Anıtı ile binanın karışımı ile müzelerin çekişen içeriklerine geçen sonbahar ortasında protestolara tanık oldu.

Ziyaretçi Merkezi; bilet satış, ziyaretçi hizmet yerleri ve WTCMF’ye göre WTC Anıtı adı altında müzedeki malzemeyi tamamlayacak olan 9/11 ilişkili sergi mekanlarını içerecek. Bina şimdi , orijinal alanının beşte biri büyüklüğünde alanı kaplayacak, yaklaşık 27.225m2’den 6.534 m2’ye düşecek. Binanın yerleşmesi de değiştirildi; Greenwich ve Fulton Caddelerinin köşelerine çok yaklaştığı halde anıt plazanın çevresinde sirkülasyon alanları bırakarak biraz güneye kaydırıldı. Ziyaretçi merkezinden Fulton Caddesi’nin karşısına konumlandırılacak olan Frank Gehry’nin sanat merkezi hala planlanmakta ancak 2004 sonbaharında Gehry tekrar seçildiğinden beri herhangi bir tasarım yapılmıyor.

7 Dünya Ticaret Merkezi Kiracılarını Alıyor
Aşağı Manhattan’daki 7 Dünya Ticaret Merkezi’ne kiracılarının ilgisini çekmek için bir süre bekledikten sonra müteahhit Larry Silverstein üç kiracıyla kontrat imzaladı. Ground Zero’nun kuzeyine konumlandırılan binayı, Dünya Ticaret Merkezi Özgürlük Kulesini de tasarlayan Skidmore Owings ve Merril tasarladı.

Ocak aynın başlarında Silverstein, American Express’den ayrılan ve bir varlık planlama ve sigortacılık şirketi olan Ameriprise Financial ile, binanın yaklaşık 2.178 m2 alanı için, 10 yıllık bir kira kontratı imzaladıklarını açıkladı. Şirketin New York ofisi binanın 39. katının yaklaşık yarısını kullanacak. 25 Ocak’ta Pekin asıllı Vantone Real Estate’den görevliler ile yaklaşık 185.130m2'lik binanın yaklaşık 21.780m2'lik (en üst 5 kat) bölümü için imza atıldı. Şirket, bu alanı kullanmaları için Çinli şirketleri aradıklarını söyledi. Aralık ayına geri dönersek, New York Bilimler Akademisi York binanın yaklaşık 43.760 m2'lik bölümü ile kontrat imzalayı kabul ettiler.

Konut binaları için uygun olabilecek mekanların ofis mekanı olarak kullanılması piyasası içinde ofis alanının çevreye hüküm süreceğinin habercisi olduğunu söyleyenler, bir süre için 52 katlı binanın uzun duran boşluğu için tartışmalarla yakınıyorlardı. Bir çok kişi, bina mali açıdan olanaklı olmadan önce kiralanan alanın küçük miktarı ile geriye gitmek için uzun bir yol olduğunu düşündü. Bu sırada, Silverstein’ın New Jersey ve New York Liman İşletmeleri ile muhtemelen arazisinin kontrolünü bırakmak için irtibatta olduğu dedikoduları katlanarak büyüyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.