Haberler

“Uludağ’ı Alpler’i aratmayacak güzelliğe kavuşturacağız"

Tarih: 12 Şubat 2006 Kaynak: Zaman

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, teleferik hattının Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılacağı projeyi gerçekleştirecek firmanın İsviçre’deki kabin fabrikasını ve Alpler’de inşa ettiği tesisleri gezdi.

Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım ve Genel Sekreter Hüseyin Konçak’la birlikte Avusturya’ya yaptığı ziyarette, dünyanın en gözde kayak ve teleferik tesislerini inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hikmet Şahin, gezisinde ilk olarak projeyi üstlenecek Doppelmayr firmasının İsviçre’deki kabin fabrikasını gezdi. Şahin, daha sonra, Doppelmayr’ın Avusturya’nın Tirol Bölgesi’ndeki Serfaus Kayak Merkezleri’ndeki tesislerde incelemelerde bulundu. Doppelmayr Yönetim Kurulu Başkanı Michael Doppelmayr, 1890 yılından bu yana hizmet verdiklerini ve bugüne kadar 65 ülkede 13 bin 600 teleferik tesisi kurduğunu anlattı. Doppelmayr’ın Avusturya’nın Tirol Bölgesi’nde kurduğu Serfaus Kayak Merkezleri’ndeki tesislerini gezen Başkan Şahin, dünya sosyetesinin gözde mekânlarından Alpler’deki Fiss ve Muttersberg bölgelerindeki kayak merkezlerinde de incelemelerde bulundu. İnceleme gezisinin, teleferik projesinin sağlıklı yürümesi için büyük yarar sağladığını vurgulayan Başkan Şahin, şunları kaydetti: “Teleferik Projesi’ni yürütecek firma, kendi alanında dünya lideri. Sektöründe pazarın yüzde 60’ını elinde bulunduran firma, Uludağ’a da dünyanın en uzun hava hattını yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Gezdiğimiz tesisleri Uludağ’da düşündüğümde daha çok heyecanlandım. Uludağ’ı Alpler’i aratmayacak güzelliğe kavuşturacağız.”

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.