Haberler

Köprüde Yürüyelim Mi

Tarih: 10 Mart 2006 Kaynak: Akşam Yazan: Özkan Tamirak

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan ve İstanbul manzaralarının en güzel izlendiği yer olan Boğaz köprülerini bir gelir kaynağı haline dönüştürmek isteyen İstanbul Valiliği, köprüleri turizme açmak için bir proje hazırladı. Yayalara açık olan Londra’daki Asma Köprü, San Francisko’daki Golden Gate ve Manhattan’daki köprüler örnek alınarak hazırlanan proje kapsamında, köprüler turistler için yaya trafiğine açılacak ve ve turlar düzenlenecekti. Ancak valiliğin bu projesi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları engeline takıldı. Bakanlık ve karayolları, “Trafik aksar ve intiharlar artar” gerekçesiyle projeyi onaylamadı, fikir bir süreliğine rafa kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taçbaşı, köprüye özel bir ışıklandırma yaptıktan sonra turizme açmayı düşündüklerini belirterek, “Turlar düzenlenecek, İstanbul tanıtılacaktı. Ancak Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü projeyi uygun bulmadı” dedi.

Trafik Yavaşlayacak
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost projenin trafiği felç edebileceğini belirterek,. “Sürücüler köprüde yürüyen birini görünce bile meraklarından kazalara neden oluyor”diye konuştu.

Anlam Veremiyoruz
Projenin yaşama geçirilememesinin tüm turizmcileri üzdüğünü belirten İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu üyesi Sedat Bornovalı, “Turistler için köprü ziyareti unutamayacakları bir anı olabilirdi. Neden bu proje onaylanmadı, bunu anlamlandıramadık” dedi.

Uzmanlardan Projeye Destek

Turizme Katkı Sağlar
Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli: “Köprünün turistlere açılmasının hiçbir zararı olmadığı gibi aksine yararı vardır. İntihar etmek isteyen bir kişi bunu her yerde yapabilir. Niyetlenmiş bir insan kendi memleketinde de ihtihar eder. Neden yabancı bir etsin ki? Gerekli tedbirler alındığı takdirde hiç bir olumsuzluk yaşanmayacağına inanıyorum.”

Tedbirler Alınırsa Sorun Olmaz
Psikiyatrist Ayhan Akcan: “Düşünce aşamasında intiharları tetikleyeceğini düşünüyorum. Gerekli tedbirler alındığı takdirde bence bir aksilik yaşanmaz. Ayrıca olumsuz yönünden daha fazla olumlu yönlerinin olacağına inanıyorum”

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.