Haberler

Topbaş: Tünel yollar konusunda kararlıyız

Tarih: 10 Mart 2006

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da tünellleri inşa etme konusunda kararlı olduklarını açıkladı. Topbaş, "Tünel yollarla, kaosu ve sıkıntıları aşacağız." dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Mart ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Meclis kürsüsünden icraatlarını ve yapılması planlanan projeleri aktaran Kadir Topbaş, "7 Tepe 7 Tünel" projesinden bahsetti. İstanbul'un birbirini takip eden tepelere ve vadilere sahip olduğuna ve bu topografik yapısının tünel inşası için çok müsait olduğuna dikkat çeken Topbaş, "Avrupa yakasında 23, Anadolu yakasında 7 olmak üzere toplam 30 tünel yapacağız. 68,5 kilometre uzunlukta olacak tüneller zemin açısından sorun oluşmazsa 2 yıl içerisinde bitirilecek." dedi.

Topbaş, metronun kilometresinin 40 milyon dolara mal olduğunu, bu tünellerin ise metrodan üçte bir oranında daha ucuz olacağını belirtti. Topbaş, "Yeraltında ulaşımın rahatlamasına katkı sağlayacak bir alternatif olacak. Ayrıca bu tüneller, yer üstündeki gibi 'istimlak' sorunlarıyla da karşılaımıyor. Bu da bir avantaj" diye konuştu.

Topbaş, "Yapılacak tünellerden biri Dolmabahçe-Dolapdere arasını kapsıyor. Buranın inşaatına yakın bir zamanda başlıyoruz. Dolmabahçe'den giren, eskiden olduğu gibi Divan'ın önünden de geçmeden, yer altından Dolapdere'ye çıkabilecek. Bitiş noktalarında da trafik sıkışıklığı olmayacak." şeklinde konuştu.

Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.