Haberler

Emlakta global eğilimler

Tarih: 20 Mart 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Yaman Törüner
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM Fransa'nın Cannes şehrinde yapıldı. İstanbul`da Dubai Towers`ı inşa edecek olan Dubai International Properties şirketi, İstanbul Belediyesi'ni geçen yıl bu fuarda bulmuştu. Fuar, gayrimenkul konusunda ihtisaslaşan veya yatırım yapmak isteyen tüm tarafları bir araya getiriyor.
Gayrimenkulde gelinen son aşama, binanızın uluslararası standartları karşılayıp karşılamadığı noktasında düğümleniyor. Eğer inşaatınız uluslararası standartları karşılayabiliyorsa, değeri aniden ikiye katlanıyor. Uluslararası standartları karşılayan binalar, gereğinde daha inşa edilmeden kredi bulabiliyor. Yine, bu binaların satışı veya kiralanması çok süratle gerçekleşebiliyor. Bir binanın uluslararası niteliğe kavuşabilmesi için gerekli şartlar şunlar:
a) Binanın iskânın ve ruhsatının bulunması,
b) Tapusunun bir garanti veya sigorta kuruluşu tarafından "tapu garantisi" veya "tapu sigortası" ile güvence altına alınmış olması,
c) Binanın değerinin uluslararası kabul görmüş bir firma tarafından belirlenmesi ve bina üzerinde "due diligence" yaptırılmış olması,
d) Binanın uluslararası standartlarda inşa edilmiş olması,
e) Binada otopark sorununun bulunmaması,
f) İnşaatın deprem yönetmeliklerine uygun olarak yapılmış olması,
Bu şartlarda inşa edilen binalar:
a) Rahatlıkla satılabiliyor.
b) Rahatlıkla uluslararası müşteri bulabiliyor.
c) Daha inşaat sırasında tümü bir defada satılabiliyor.
d) Rahatlıkla kiralanabiliyor.
e) Gereğinde, kiracılı olarak satılabiliyor.
f) Daha inşa edilmeden kredilendirilebiliyor.
g) Alıcılar için, çok ucuz ve rahat kredi temin edilebiliyor.
h) Satış, oldukça yüksek fiyatlardan gerçekleştiriliyor.
Bundan sonra, ülkemizde de gayrimenkul inşaat ve yatırımları bu yönde olmak zorunda. Gayrimenkul karşılığı kredi (mortgage) sisteminin gelişmesi de bu sonuca ulaşılmasını kolaylaştıracak. Artık, bu konuda da uluslararası standartları yakalamak zorundayız.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.