Haberler

Reina yıkıldı, ya diğerleri?

Tarih: 14 Nisan 2006 Kaynak: Milliyet
Mimarlar Odası temsilcileri, Ortaköy Muallim Naci Caddesi'ndeki Reina'nın bütün kaçak kat ve çıkmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yıkılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Temsilciler, Boğaziçi'nde benzer durumda olan diğer yapıların yıkılmaması halinde ise kafalarda soru işaretleri oluşacağını belirtti. Değerlendirmeler şöyle:

'Siyasi boyut kazanır'
Oktay Ekinci (Mimarlar Odası Genel Başkanı): Hangi gerekçeyle olursa olsun kaçak her yapının yıkılması bizi memnun eder. Fakat Boğaziçi'nde başka Reina'lar, başka kaçak yapılar da var. Onlara da el atılması lazım.
Şu andaki yönetim muhafazakâr. Dolayısıyla "muhafazakâr yönetimin bir eğlence merkezine karşı tavrı" gibi değerlendirilir. Olay siyasi bir boyuta dönüşür. Bu boyuta dönüşmemesi için, belediyenin Boğaziçi'ndeki bütün kaçak eğlence yerlerine müdahale etmesi lazım. O zaman biz de görüşümüzde vicdanen rahat oluruz. Şu anda kafamızda bir soru işareti var.

Reina bir simge
Eyüp Muhçu (Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı): Reina'yla ilgili yasal bir işlemin yerine getirilmesi doğrudur. Ancak Reina bir simgeyi temsil ediyor. Buna karşı da tepkisel davranışların olduğunu biliyoruz. Sadece Reina'yla ilgili yasal sürecin işletilmesi bu davranışa dayandırılabilir.
Kaldı ki Reina'yı yıkanlar, doğal sit alanına ya da bölge parkı niteliğindeki İETT garajına Dubai Towers gibi yapılaşmalar öngörebilmekte. Burada çifte standardın olduğu açık gözüküyor. Eğer yöneticiler samimiyseler, kenti tahrip edecek kimi yatırım kararlarını da almamaları gerekir.

'5 yılda 5 kaçak ek'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılından bu yana Reina'nın 5 kez kaçak ek veya kat çıkma girişiminde bulunduğunu açıkladı. Son yıkımdaki yaklaşık 7 bin YTL'lik masrafın tahsiline çalışıldığını kaydeden yetkililer, eğlence merkezinde sadece kaçak 2'nci katın ve reklam panosunun yıkıldığını belirterek, "Sadece İmar Kanunu'na aykırı yapılan bölümler yıkılmıştır" dediler.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.