Haberler

Yenifoça'daki Dereler Islah Edilecek

Tarih: 28 Nisan 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi 5216 sayılı yasayla sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerin sorunlarına çözüm üretme konusunda diğer Büyükşehir Belediyeleri arasında bir ilki gerçekleştiriyor. Her ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ardından hizmet atağı başlatıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de ilçe ve beldelerdeki dereleri ıslah etmek için kolları sıvadı.

10 ilçe ve 38 ilk kademe belediyesinin sınırlarına dahil olması ile sorumluluk alanı genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yerleşim alanlarının sorunlarını tek tek ele alarak çözmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe ve ilk kademe belediye başkanlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde öncelikli sorun olarak belirlenen yolların asfaltlanması işi geçtiğimiz yıl büyük ölçüde tamamlandı. Birçoğu turistik yerler olmasına rağmen yıllardır yaşanan ve büyük bir çevre sorunu olarak ortada duran evsel atıkların bertaraf edilmesi için arıtma tesisi kurma çalışmaları başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerdeki en büyük sorunlardan biri olan derelerin ıslahına da başlıyor.

Başta turistik yerleşim alanları olmak üzere başlatılan dere ıslah programı diğer yerleşim alanlarında da devam edecek. Ürkmez Belediyesi önündeki derenin ıslahına başlayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça’daki 12 derenin de ıslahını gerçekleştirecek.

Yeni Foca’da bulunan 12 derenin ıslahı ve 4 derenin de üst havzasında suyu geciktirmek ve teressubatı önlemek amacıyla kurulacak tersip bentleri için proje ihalesine çıkıldı. 6 aylık proje süresinin ardından imalat çalışmaları başlayacak. Yıllardır belde halkının sıkıntılarına neden olan kış aylarında taşkın yaratan derelerin ıslahı ile bu önemli sorun da çözülmüş olacak.
Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni dahil olan 48 belediyenin öncelikle alt yapı sorunlarının çözümüne yöneldiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “İlk etapta bu ilçelerimizde yolları ve okul bahçelerini asfaltlayarak, buralarda yaşayan hemşehrilerimizin yaşadığı önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. 19 yerleşim biriminde Doğal Filtreli Atıksu Arıtma Tesisi kurmak için çalışmalarımız başladı. Altyapı, çevre yatırımlarımızı devam ediyor. Hizmetlerimizi adil ve eşitlikçi bir anlayış ile sürdürüyoruz. Şimdi de dere ıslahları yaparak bu ilçelerimizde yıllardır ıslah edilmeyen ve taşkınlara neden olan önemli bir problemi ortadan kaldıracağız” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.