Haberler

Tarihi Bulgur Palas Turistik Tesis Olacak

Tarih: 1 Mayıs 2006 Kaynak: Hürriyet
İtalyan mimar Giulio Mongeri’nin 1912’de inşasına başladığı Bulgur Palas, yeniden hayata dönüyor. Osmanlı Bankası arşivinin saklandığı, daha sonra bankayla birlikte Garanti Bankası’na geçen kagir bina, Fatih Belediyesi tarafından restore edilecek.

İstanbul’un gizli kalmış mimari güzelliklerinden olan Bulgur Palas’ın turistik tesis olarak kullanılması planlanıyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yatırımcıların şimdiden Marmara Denizi manzaralı tarihi binayla ilgilendiklerini söyledi. Demir’in verdiği bilgiye göre "Yenileme Alanları Kurulu" iki ay içinde oluşturulacak. Çevresindeki yapıların da yıkılması düşünülen Bulgur Palas’ın restorasyonu için kamulaştırmayı da öngören proje, kuruluşundan hemen sonra kurula getirilecek.

Bina Doğuş Grubu'nun
Fatih’te beş bin tescilli bina olduğunu belirten Başkan Demir, şunları anlattı:
"Bulgur Palas, Garanti Bankası’nın arşiv deposu olarak kullanılıyor ve mülkiyeti Doğuş Grubu’na ait. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’le de görüşerek, bu eseri restore etmelerini ya da Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ülkemizin kültürel varlığına kazandırmalarını istedim. Maalesef kendilerinden bir yanıt alamadık. Ancak ’Yenileme Alanları Yasası’ ile binayı, kamulaştırarak restore edebilme hakkımız var. Bunu da en kısa zamanda yaparak, Bulgur Palas’ın Tarihi Yarımada’daki yerini almasını sağlayacağız."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.