Haberler

Danıştay’dan Ofer’e ikinci iptal kararı

Tarih: 30 Nisan 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Ali Rıza Karasu
Danıştay 6. Dairesi, Kuşadası Kruvaziyer Limanı'nın ilave ve revizyon yatırımıyla ilgili imar planını durdurdu.

Kutman-Ofer ortaklığı olan Egeports şirketinin liman içinde yaptırdığı 56 işyeriyle ilgili Aydın 1. İdare Mahkemesi'nin iptal kararını Danıştay da onadı. Egeports'tan yapılan açıklamada konunun muhatabı belediyenin girişimde bulunması gerektiği vurgulandı. İstanbul Karaköy’deki Galataport ihalesi için 3,5 milyar Euro veren Ofer-Global ortaklığı Danıştay’dan vize alamamıştı.

Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvurarak ruhsat iptalini sağlayan Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Altunsoy, yaptığı açıklamada, ruhsatı iptal edilen inşaatların Kuşadası'nın kültürel siluetini kapatan bir proje olduğunu savundu. Proje, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından da onanmıştı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, mahkemenin iptal ettiği 56 işyeri imar planının bölge için uygun olmadığını belirterek, “Oradaki dükkanların yapım tarzı yanlıştı. Mimarileri yanlıştı. Burayı tanımayan, bunların ticari yapısını bilmeyen bir mimarın projesiydi. Kuşadası'nın ticari yapısına uygun bir proje olsaydı kimse karşı çıkmazdı.” dedi. Egeports açıklamasında ise şirketin tüm işlemlerini sonradan iptal edilen Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Aydın’da görülen davada, şirketimiz davalı konumunda değildir. Aleyhinde hüküm verilen davalının, kararı temyiz hakkı mevcuttur. Bu itibarla, hukuki sürecin kesinleştiği varsayımıyla hüküm ifade etmek doğru olmayacaktır.” denildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.