Haberler

Dinçkök, Akmerkez'e iki kardeş getiriyor

Tarih: 1 Mayıs 2006 Kaynak: Vatan
Dinçkök, Akmerkez'e iki kardeş getiriyorCirosunu 3 yılda 1 milyar dolar artırmayı amaçlayan Akkök Grubu ortaklık yapısının korunması halinde Akmerkez'in ikinci ve üçüncü versiyonunu inşa edecek

Grubun bünyesine Koç Holding'de yıllarca üst düzey yöneticilik yapan Mehmet Ali Berkman'ı getirerek kurumsallaşma atağına kalkan Akkök Grubu, gayrimenkul, enerji ve kimya alanlarında atağa kalkıyor. 2010 yılına kadar üç yıl içinde cirosunu l milyar dolar artırarak, 2.4 milyar dolara yükseltmeyi hedefleyen grup, Akmerkez'in devamını da içerebilecek bir gayrimenkul atağına kalkacak.

Yeni projeler yolda
Ekonomi basınının temsilcileriyle bir araya gelen Akkök Grubu'nda İcra Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, "Yeni alışveriş merkezi ve residance projeleri üzerinde çalışıyoruz. Aynı ortaklık yapısını koruyabilirsek, yeni alışveriş merkezleri Akmerkez'in devamı niteliğinde, Akmerkez 2 ve Akmerkez 3 şeklinde olabilir. Yoksa farklı isimlerle yürüyebiliriz" diye konuştu. Akmerkez'in halihazırda Türkiye'nin en yüksek kira bedelli alışveriş merkezi olduğunu da belirterek, kiraların dolar bazında yıllık yüzde 3 ile 5 arasında arüş gösterdiğini aktardı.

Akkök Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök, gayrimenkul sektöründe 1994 yılından bu yana ertelenen talebin karşılık bulduğunu da vurgulayarak, "Ancak bu talep bir yerde doyacak. Kısa vadeli kaynaklarla uzun vadeli kredileri fonlayan bankalar zor durumda kalabilir" diye konuştu.

Krizden güçlü çıktı
İnşaata dayak bir çok sanayinin, yoğun ithalat nedeniyle zor durumda kaldığını da aktaran Dinçkök, "Örneğin banyo armatürlerinden seramiğe kadar birçok ürün Çin'den geliyor. Dolayısıyla inşaat da dış açığı körükleyen bir düzeye geliyor" dedi.

Akkök Grubu'nun İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman ise grubun büyüme stratejilerine ilişkin bilgi verdi. Berkman, cirolarını üç yılda 1 milyar dolar artırmayı hedeflediklerini aktarırken, bu büyümenin yüzde 50'sini dış kaynakla sağlayacaklarını söyledi. Grubun yapısının dış kaynak kullanımı konusunda muhafazakar olduğunu da hatırlatan Berkman, "Bu yapı grubun krizden güçlü çıkmasına yardıma olmuş. Şimdi ise büyümeye yöneliyoruz. 2010'a kadar her yıl yüzde 15 organik büyüme yaratmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Berkman, bu büyümenin bayrağını taşıyacak şirketlerin ise Ak Enerji ve Aksa olduğunu ifade etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.