Haberler

Bodrum’da ‘kirlilik’ tartışması

Tarih: 29 Nisan 2006 Kaynak: NTVMSNBC Yazan: Savaş Nur

Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’un koylarında son günlerde yaşanan kirlilik tartışma konusu oldu. Bodrumlular, kirlilikten adalardaki Yunanlılar ve yerli balık üretim tesislerini sorumlu tutuyor.

Bazı koylarda görülen, genellikle poşet ve çuvallardan oluşan atıklar kirlilik yaratıyor. Kirlilik, şiddetli poyrazla artıyor. Kaymakamlık, oluşturduğu ekiplerle bölgede temizlik çalışmaları başlattı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kocair, “Bölgede bulunan otellerimizin de gösterdiği temizlikle ilgili hassasiyet ve bizim arkadaşlarımızın çalışmalarıyla deniz temizlenmiştir. Bulduğumuz poşetleri de zabıt tutturup kimlerin attığını bulup belediyemize bir rapor sunacağız” dedi.

Bölgede yaşayanlar, atıkların Yunan adalarından ve çevredeki balık üretim tesislerinden geldiğini iddia ediyor.

Restoran işletmecisi Zeki Soylu, “Genelikle balık üretim tesislerinden geliyor. Ancak Yunanistana ait poşetler de var. Belki oradan da geliyordur, incelenmesi lazım” diye konuştu.

Bodrum Samara Oteli Genel Müdürü Eyüp Bozdemir, “Balık çiftliği, evsel atıklar vb pislikler, torbalar yoğun geldi. Koyu tamamen kaplamıştı, bu nedenle otelde kalan misafirlerimiz mağdur oldu” dedi.

Bölge halkı, her poyrazla yaşanan kirliliğin hem kendilerini, hem de turistleri olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.