Haberler

Simpaş, 2006'yı 1.5 milyar dolarlık projeyle kapatacak

Tarih: 1 Mayıs 2006 Kaynak: Dünya
Simpaş, 2006'yı, "Projeler Yılı" ilan etti. 32 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Simpaş, bu yıl Bursa'da yatırım tutarı 1 milyar dolar olan 10 bin konutluk 'Ottomonors Projesi'nin temelini atmaya hazırlanıyor. "Yeni İstanbul" konseptiyle hareket eden Simpaş, Zekeriyaköy'de 40 milyon dolarlık yatırımla Z Village, Samandıra'da 400 villadan oluşacak 160 milyon dolarlık Samandıra ve 295 milyon dolarlık içinde hastanesi ile okulu bulunan bir Simpaş projesini daha hayata geçirecek. 
Gazeteniz Dünya tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Yılın Başarılı İş Kadınları" yarışmasında sektörlerin en başarılı kadınları kategorisinde inşaat kategorisinde ödüle layık görülen Simpaş Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Simpaş'ın taşeronluk ya da müteahhitlik yapan bir firma olmadığına dikkat çekerek, proje ve koleksiyon üreten bir firma olduklarını söyledi.

Gacemer, 2006 yılını 'Projeler Yılı' ilan ettiklerini kaydederek 'Yeni İstanbul ve Yeni Bursa" konseptleriyle Türk konut sektörüne farklı bakış açıları getireceklerini kaydetti. 2006 yılına Simpaş'ın Çekmeköy'de yer alan Avangarden Projesi'yle girdiğini ifade eden Gacemer, proje bitmeden yüzde 80'nin satıldığını ifade etti. Avangarden Projesi'nin hedef kitlesinin tutturulduğunu belirten Gacemer, bu projenin 114 konutluk bir butik projesi olduğuna dikkat çekti.

Bursa'ya 10 bin konut
Bursa'daki Ottomonors Projesi'nin toplam 3 etaptan olaşacağını belirten Gacemer, yaklaşık 10 bin konutluk bir proje olduğunu söyledi. Bu projenin 1 milyon metrekare alan üzerine inşaa edileceğini belirten Gacemer, projenin maliyetinin ise 1 milyar dolar üzerinde olduğunu kaydetti. Gacemer, Bursa'daki müşterilerin konuta aç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Daha projenin temeli atılmadan 4 bine yakın Bursalı proje ile ilgileniyor. Temmuzda inşaatına başlayacağımız projenin ilk etabı 2 bin 500 konutluk olacak. Projenin tamamını 2 yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Simpaş olarak hiçbir zaman toplu konut mantığıyla hareket etmedik. 10 bin konutluk projemizde de Bursa'nın köklü mimarisini uygulayacağız."

10 bin konutluk proje ile şu anda Türkiye'nin en büyük konut projesini üreteceklerinin altını çizen Gacemer, "Kentin köklü geçmişinden günümüze kalan mimari değerlere, 21. Yüzyıl'dan geleceğe miras kalacak yepyeni bir değer katmayı hedefleyerek Ottomanors konseptini oluşturduk" dedi.

Yeni İstanbul konsepti
İstanbul'da 2006 yılında temellerini atacakları projeler hakkında da bilgi veren Gecamer, Zekeriyaköy'de 40 milyon dolarlık yatırım tutarı olan Z Village projesinin temelini yakın tarihte atacaklarını ve satışa sunacaklarını belirterek, bu projenin yeşil alanın içerisine kurulu bir köy konsepti sunacağını söyledi. Tüm sosyal olanakların bulunacağı projenin ardından, 400 villadan oluşacak ve 160 milyon dolarlara mal olacak Samandıra projesini hayata geçireceklerini ifade eden Gacemer, bu projenin Anadolu yakası müşterilerinin ilgiyle karşılayacağını ve projenin şehirle iç içe olacağını vurguladı.

Acıbademliler'e müjde
Koç Grubu'nun Otosan Fabrikası'nın bulunduğu arazi üzerine önemli bir yerleşim yeri oluşturacaklarını işaret eden Gacemer, bu arazi üzerine 295 milyon dolara mal olacak bin konutluk bir proje yapma hazırlığı içinde olduklarına dikkat çekerek, projenin detayları ile ilgili şunları söyledi:

"Proje, Anadolu yakasında oturanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Çünkü kent içinde kent konseptinden yola çıkarak bir koleksiyon oluşturduk. Projenin içerisinde okul ve sosyal alanlar olduğu gibi, aynı zamanda büyük bir hastane de yapmayı da düşünüyoruz. 2006 yılının sonunda başlayacağımız projenin içeresinde 2-3 katlı villa tarzı konutlar da yer alacak. Merkezi bir alanda kurulacak proje, hem şehir, hem de doğa hayatını bir arada sunacak."

Gacemer, Simpaş'ın kriz ve deprem döneminde dahi 'A plus' müşteriye yönelik konut üretmeye ve proje koleksiyonu yaratmaya devam ettiğini kaydederek, "Biz 'konut sektörü canlandı elimizi çabuk tutalım' diye hiçbir zaman boş projeler üretmedik. Her yaptığımız projeyi zamanında teslim ederek ve farklı bir bakış açısı getirerek oluşuturuyoruz. Biz her projemizin hayalini kuruyoruz ' diyerek, sektörün lokmotif firmalarından biri olduklarını söyledi.

Vizyonumuz 'insan hayatı'
Sinpaş'ın, 1974 yılında kurulduğunu anlatan Gacemer, "İnşaat sektörünün "beton, demir, çimento" olarak kabul edildiği bir dönemde kurulduk. Daha o zamanlar, hedefimizi 'insan hayatı' olarak belirleyerek yol, baraj, fabrika yatırımları yerine konut sektörüne yöneldik. Kendimizi inşaat şirketi veya konut üreticisi olarak görmüyoruz. Yıllara dayanan tecrübe ve vizyonun bir sonucu olarak yaptığımız işi, "insan hayatına renk katmak, değer katmak" olarak tanımlıyoruz" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.