Haberler

Gayrimenkul devleri İstanbul'da buluşuyor

Tarih: 2 Mayıs 2006 Kaynak: CNN Türk
Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Gayrimenkul Zirvesi bugün İstanbul'da başlayacak. Swissotel'de gerçekleştirilecek ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin CEO'larının katılacağı toplantı yarın sona erecek.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nden (GYODER) yapılan açıklamaya göre, 6. Gayrimenkul Zirvesi'nde sektörün değişen yüzü ele alınacak ve Türk gayrimenkul sektörünün mevcut durumu değerlendirilecek. Zirvede, sektörün bugünkü durumu ve ortak sorunları detaylarıyla ele alınarak, geleceğe dönük beklentiler dile getirilecek ve çözüm önerileri değerlendirilecek.

Zirve, GYODER Başkanı Haluk Sur, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, İş Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Neler tartışılacak?
Zirvenin ilk oturumunda ''Enerji Kaynaklarıyla Yarının Dünyası/Gayrimenkul Sektörü Nasıl Şekillenecek? Güvenilir, Kaliteli, Ucuz Maliyetli Konutlar/Projeler Enerji Kaynaklarının Doğru Kullanımıyla Mümkün Mü? gibi konular ele alınırken, oturumun konuk konuşmacısı ise California Enerji Bakanı Prof. Dr. Arthur H. Rosenfeld olacak.

Günün ikinci oturumunda ''Kentsel Dönüşüm Projelerinde Dünya Uygulamaları, Toplumların Kültürel Miraslarını Koruyarak Kentsel Dönüşüm Projeleri Yaratmak, Ekonomik Doygunluğa Ulaşmamış Bölgelerin Aktifleştirilmesi, üçüncü oturumda ise Kentsel Dönüşüm UygulamalarındaTürkiye ve AB Fonları, Kentsel Dönüşüm Stratejileri, Yeni Alanların Yaratılması ve Toplumsal Uzlaşma gibi konular tartışılacak.

İki gün sürecek zirve boyunca toplam 8 oturum yapılacak. Zirvenin ikinci gününde ''Gayrimenkul Sektörü Araştırma Raporu'' açıklanacak.

Raporda, gayrimenkul sektörünün yapısı, mevcut gelişme eğilimi, AB sürecinin etkisi gibi konular incelenecek, ayrıca konut kredileri, konut arzı, arazi kapasitesi ve potansiyel gelişme alanları gibi konular üzerinde de durulacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.