Haberler

Bodrum'a metrekaresi bin 300 Dolar olan 350 villa geliyor

Tarih: 3 Mayıs 2006 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Bodrum'da 2007 sonuna kadar 1350 villa bitirilecek. İlçedeki her yüz dönüm toprağın 4 dönümü üzerinde yeni villa projeleri yükseliyor. Villalar Gümüşlük ve Bitez koylarında yoğunlaşıyor.

Yazlık ev müşterilerinin birinci tercihi Bodrum, imar izinlerinin kısıtlı olmasına rağmen inşaat sektöründeki hareketlilikten etkilendi. Toplam 557 kilometrekarelik ilçenin her yüz dönümlük toprağının dört dönümü üzerinde yeni villa projeleri yükseliyor. Her yıl turizm sezonunun açıldığı mayıs-ekim aylarında inşaat yasağı uygulanan ilçede, inşaat sezonunun başlamasından 2007 yılı sonuna kadar 1350 villa tamamlanmış olacak.

Yerleşik nüfusu 110 bin olarak hesaplanan 10 beldeli kentte halen 13 villa projesi inşa ediliyor. Toplam yüzölçümü 250 dönümü bulan yeni projeler Bitez ve Gümüşlük koylarını tercih ediyor.

Batık Kent nedeniyle müdavimleri artan Gümüşlük'teki projelerden olan Gökkuşağı Evleri 15 Mayıs'ta sahiplerine teslim edilecek. Şatıroğlu İnşaat tarafından 37 dönümlük arazi üzerinde gerçekleşen Club Gökkuşağı Tatilköyü'nde 22 villa bulunuyor. Havaalanına 40 kilometre uzaklıkta yapılan evlerin devremülk fiyatları 11 bin ile 18 bin 500 YTL arasında değişiyor. 2 katlı evler, Kardak Kayalıkları ve Kos Adası manzaralı tepede konumlanıyor. Tatilköyünün mayıstan itibaren "Uluslararası Devre Mülk Sistemi"ne dahil olması planlanıyor.

Gümüşlük'teki diğer proje Yapı Endüstrisi tarafından inşa edilen Ocean View. 46 dönüm araziye yapılan sitede 180 konut bulunacak. Projenin bitiş tarihi 2007 Aralık. Gümüşlük beldesinin hemen yanında yer alan Kadıkalesi'nde ise 84 daireli See&You Residence adlı proje inşa ediliyor. Yapı Endüstrisi'nce yapılan evler haziranda teslim edilecek.

Bitez'de evler kaloriferli
Bodrum'un mavi bayraklı plajlarından Bitez'de 4 projenin inşaatı sürüyor. Merkeze 5 km uzaklıktaki Alesta’nın toplam arazi büyüklüğü 4 dönüm. 32 apart daireden oluşan site bu yıl sonunda bitecek. Bitez Koyu ve ovası arasında, Haziran 2007'de sahipleriyle buluşacak olan Lavanta Bahçesi Evleri’nin toplam büyüklüğü 20 dönüm. 96 apart daire ve 8 dubleksten oluşan evlerde klimanın yanı sıra kışın oturmaya elverişli hale getirmek amacıyla kalorifer sistemi de kuruluyor. Mare Bitez Evleri de klima, kalorifer tesisatı ve çift camlı pencereleriyle 72 konuttan oluşuyor. Yerleşim, Haziran 2006’da başlayacak. Bitez’de Sarnıç Plajı ve Mor Plaj’a komşu olan Aktur Sarnıç Evleri ise toplam 16 dönüm üzerine kuruluyor. Aralık 2006'da teslim edilecek projede 3’er katlı 70 blokta 223 apart daire bulunuyor.

Misafire 132 metrekarelik ev
Yalıkavak Kızılburun'da Genel Turizm ve Ticaret tarafından inşa edilen Seaside Astera’da malikâneler teslime hazır. Projede yaklaşık 800 metrekarelik yedi tripleks villa, sahilde ayrı birer 132 metrekarelik misafir evi ile birlikte sunuluyor. 500 metrekarelik havuza sahip olan bu villaların da yaz-kış kullanılması hedefleniyor.

Akvaryum Koyu'nda Yapı Endüstrisi tarafından 222 konut olarak inşa edilen Aura Bodrum, 20 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Sitede yaşam, Temmuz 2007 tarihinde başlayacak. Castle projesi 10 dönüm üzerine kuruluyor. Sitede büyüklükleri 105 ile 115 metrekare arasında değişen 19 konut bulunuyor. Site 2007 yılı haziran ayında tamamlanacak.

Yapı Endüstrisi’nin Göltürkbükü’nde yapımına başladığı Sandalet Evleri, adını Bodrum’un simgesi haline gelen sandaletten alıyor. Konsept tasarımını Cemil İpekçi’nin üstlendiği Sandalet Evleri’nin mimarisi, Eski Roma’dan esinlenilerek inşa ediliyor. Projede büyüklükleri 100-205 metrekare arasında değişen 82 daire bulunuyor. Haziran 2007’de yaşamın başlayacağı projenin arazi büyüklüğü 33 dönüm.

İnşaat sektörüne yeni giren Regnum şirketinin planladığı beş projeden ikisi Bodrum'da yapılacak. OPET'in kurucularından Öztürk Ailesi'nin çocukları tarafından kurulan şirket, İngiliz ve İrlandalılara yönelik villalar yapmayı planlıyor. Regnum'un planları arasında kendi koylarına sahip Barglylia ve Kaeria projeleri de var. Toplam 289 villada yaşam 2007 yılı nisan ayında başlayacak.

Yapılan villaların yüzde 80’i satıldı
Toplam 11 projesinden 10'unda yer olarak Bodrum'u seçen Yapı Endüstrisi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz, ilçedeki projelerin metrekare fiyatının en aşağı bin 300 dolardan başladığını söyledi. Bodrum'daki projelerinde satış oranının şu anda yüzde 50 ile 80 arasında değiştiğini anlatan Yılmaz, birçok kişinin artık ilçeyi bir tatil yöresi olarak değil, 4 mevsim yaşanacak bir yer olarak tercih ettiğini belirtti. Yılmaz, "Bodrum hem Türkiye hem de yabancı turistler için en gözde tatil yörelerinin başında yer alıyor. Eğlence ve turizm sektörünün en popüler bölgesi olan Bodrum, her dönem gelişen yapısıyla ön plana çıkıyor. Emlak piyasası çok canlı ve talep sürekli yükseliyor" dedi.

Öte yandan turizm kentinde yaşanan inşaat hareketliliği eleştirilere de neden oluyor. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, geçen hafta katıldığı "Bodrum'un Dünü Bugünü" adlı toplantıda yapılaşmaya dikkat çekerek "Bodrum'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı turizm sektöründe faaliyet gösteren firma sayısını geçti. İkinci konutlar yabancılara satışın başlamasıyla birlikte sürekli çoğalıyor. Bodrum'un bir an önce bir karar vermesi gerekli. Biz turizm mi yapacağız yoksa ikinci konutlarla dolu bir belde olarak mı kalacağız" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.