Haberler

Bakan Koç o koylarda

Tarih: 3 Mayıs 2006 Kaynak: Sabah

Bodrum'da imara açtığı koyları gezen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bölgedeki yoğun yapılaşmaya dikkat çekti, "Netice kebir ikinci konutları ben yapmadım" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, SABAH'ın "Koylarımıza sahip çıkalım" sloganıyla dikkat çektiği Bodrum'da turizm kuruluşlarına tahsis edilen, ancak Mavi Yol Girişimi ve diğer sivil toplum örgütlerinin de otel ve tatil köyü yapılmasına karşı çıktığı koyları gezdi. Kendilerine arazi tahsis edilen girişimciler ve yarımada belediye başkanları ile de görüşen Bakan Koç, Bodrum Yarımadası'nın ikinci konutlar (yazlık ya da ticari amaçla yapılmış kooperatifler) ile dolduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgenin meselesi makro görüşlerle çözümlenmelidir. Netice kebir ikinci konutları ben yapmadım" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, toplam 2250 yataklı 3 adet otel yapılacak olan Kissebükü Alakışla Koyu Adalıyalı mevkii, 200 yataklı bir tesis yapılacak olan Çökertme Koyu ve 80 yataklı bir otel yapılacak olan Gündoğan koyunda incelemelerde bulundu.

Yatırımcılar İstiyor
Ers firması olarak 88 dekarlık tahsis aldıklarınıve bin yataklı bir tesis yapacaklarını söyleyen Mehmet Ersoy, 49 yıllık tahsis bedeli olarak 8 milyon YTL ödediklerini, tesis tamamlandıktan sonra da yıllık cironun yüzde 3'ünü bakanlığa tahsis edeceklerini söyledi. Varyap firması Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Varlıbaş da 88 dekara bin yataklı, 5 yıldızlı tesis yapacaklarını anlattı. Yatımcı üçüncü firma sahibi Oray Varol ise 55 dekara 550 yataklı beş yıldızlı tesis yapacağını anlattı. Üç yatırımcı da bu tahsislerin olmaması halinde Bodrum'un Antalya gibi bir marka olamayacağını savunarak, tahsislerin mutlaka gerçekleşmesini istediler. Toplantıya katılanlarla birçok konuda mutabakata vardıklarını belirten Koç, "Mesele yalnız Bodrum Yarımadası'nın meselesi değil bütün bölgenin meselesi. Mesela Antalya bölgesi bir marka olarak tanınıyor. Aydın, Muğla ve İzmir üçgeninde ise o açıdan bir eksiklik var. Bu bölgelerin de tanıtımına ağırlık vereceğiz" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.