Haberler

Sahilde 'kavga' var!

Tarih: 5 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Kadıköy Belediyesi'nce eski Piramid Alışveriş Merkezi'nin yerine yapılan plaj ve sahil düzenlemesi, önceki gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından durduruldu. İBB denize kaçak dolgu yaptığı gerekçesiyle Kadıköy Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. İddiayı reddeden Kadıköy Belediyesi ise sadece kıyı güçlendirilmesi yapıldığını savundu.

Geçen yıl açılan Bostancı plajındaki şezlonglarda hangi belediyenin isminin yer alacağı konusunda gerginlik yaşayan İBB ve Kadıköy Belediyesi, bu yıl açılması beklenen Fenerbaçe Plajı konusunda da anlaşmazlığa düştü. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri önceki gün aldıkları bir ihbar üzerine Fenerbahçe Burnu'na giderek denizeki beton kolon dikme çalışmasına müdahale etti. Çalışmanın Kadıköy Belediyesi aracılığıyla Dalsan Liman İnşaat Şirketi'ne yaptırıldığını belirten İBB yetkilileri, deniz alanındaki dolgu için Milli Emlak Daire Başkanlığı ve kıyı alanındaki çalışma için büyükşehir belediyesinden izin alınmadan yapılan çalışmadan dolayı inşaatı durduklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. İBB açıklamasında şöyle denildi: "Fenerbahçe Burnu'nda dört adet beton blokun denize indirildiği, 11 tanesini indirme çalışması yapıldığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri izinsiz yapılan bu çalışmayı durdurup yedi adet beton blokun denize indirilmesini engelleyerek zabıt tuttu. Yapılan tespitlerden sonra kaçak olarak yerleştirilen beton blokların Kadıköy Belediye Başkanlığı'ndan kaldırılması istenecek."

'Haberleri vardı'
Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İBB'ye tepki gösterilerek şu görüşlere yer verildi: "Lodosun yarattığı yıkım için her yaz onarım yapılır. Kalamış Yat Limanı ana mendireği ile Fenerbahçe'de Pramid adlı iş merkezinin yıkılarak düzenlenen yerinin önünde denizdeki kayalar alınmış ve yat limanından gelen kanal ağzı genişletilirken kıyı dolguyu tutan topuk altı alındığından bu kış lodosla birlikte çökme meydana gelmiştir. Bu durumun giderilmesi için onarım ihalesi açılmış bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nden ilgililere bilgi verilmiştir. Teknik ekipleri ile belediyemiz teknik ekibi beraber çalışmaktadırlar. Fenerbahçe'de denizin doldurulması veya denize havuz yapılması söz konusu değildir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.