Haberler

Ev Havasında Sanat Galerisi Gibi Otel

Tarih: 5 Mayıs 2006 Kaynak: Hürriyet
İstanbul’da sanat, kültür ve alışverişin kalbi Nişantaşı’nda Gallery Residence adlı yeni bir otel açıldı. Uzun süreli konaklamalar ve şehir içinde bir otel konforunda yaşamak isteyenler için açılan otelde sanat da ön planda. Otelin odalarının kapılarında da sanatçı isimleri yazılı.

Gallery Residence Nişantaşı’nda yeni açılan 21 odalı bir otel. Odaları süit tarzında. Ama kapıdan içeri girdiğiniz andan itibaren otelin adına yakışır galeri gibi bir dekorla karşılaşıyorsunuz. Lobide, koridorlarda, merdivenlerin ve odaların duvarlarında ünlü ressamların tablolarının heykellerinin kopyaları asılı. Lobide İznik çinilerinin modernize edilmiş tasarımlarından oluşan Anikya koleksiyonu da dikkat çeken parçalar arasında. Oteli gezerken galeri geziyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz.

Gallery Residence’ın tasarım ve dekorasyonu, tanınmış birçok mimari projeye imza atan Yüksek Mimar Yalçın ve Burak Sağlıkova tarafından yapılmış.

Otelin amacı Nişantaşı semtinde iş dünyasına, konsolosluklara ve bu semtin keyfini çıkarmak isteyen turistlere konaklama hizmeti vermek, şehrin merkezinde ev ya da ofis tutmak isteyenler için de bir alternatif oluşturmak.

Odalar Hem Ev Hem Ofis
Gallery Residence’da odaların tamamı süit. Minik bir apartman dairesine benzeyen bu süitlerde yatak odası, banyo, tuvalet, mutfak, oturma odası, çalışma odası var. Her süitin kapısında ünlü bir ressamın adı yazılı. Kapıda hangi ressamın adı yazıyorsa içeride onun en tanınmış eserlerinin birer kopyası var.

Tüm süit odalarda oturma grubu, çalışma masası, diz üstü bilgisayarlar için özel kasa, ütü ve ütü masası, klima, DVD’li LCD ekranlı televizyon, faks, yazıcı ve resim tarayıcı, fotokopi cihazı, internet bağlantısı, bulaşık makinesi, buzdolabı, elektrikli ocak, mikrodalga fırın ile bardak, çatal, bıçak, tabak, tencere, tava, rende gibi her türlü ihtiyaca cevap verecek 2 kişilik mutfak eşyası var.

Residence’da ayrıca spor ve sağlık merkezi, sauna, jakuzi, masaj servisi, açık büfe kahvaltı servisi yapılan 30 kişi kapasiteli kahvaltı salonu, 16 kişilik toplantı salonu mevcut. Sadece konaklayan müşterilere açık olan ve 24 saat resepsiyon kanalı ile hizmet veren mini bir market de bulunuyor.

Ressam İsimleri
Otelde odalar Goya, Sisley, Mıro, Matisse, Rembrandt, Klee, Klimt, Cezanne, Gauguin, Pissarro, Leonardo da Vinci, Monet, Degas, Chagall, Picasso, Renoir, Dali, Frida Kahlo, Lautrec, Kandınsky, Van Gogh gibi en ünlü ressamların adını taşıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.