Haberler

İzmir Mis Gibi Kokacak

Tarih: 5 Mayıs 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi’nin dikimine başlayacağı 1 milyon mevsimlik çiçek ile İzmir çiçek bahçesine dönecek. Yaptığı çalışmalarla şehrin dört bir yanını yeşillendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni alımını yaptığı 1 milyon mevsimlik çiçeğin dikimine bu ay ortalarından itibaren başlayacak. Yeşil alanlar ile bulvarlar ve orta refüjler rengarenk çiçeklerle donatılacak.

İlk etapta kentin çeşitli bölgelerindeki yeşil alanlara sarı ve portakal renkli kadife; karışık renklerde pervane, petunya ve kırmızı renkli ateş çjçekleri dikilecek. Dikimlere başlanması ile birlikte kentin dört bir yanında çiçeklerle bezenmiş renk cümbüşü hakim olacak. Caddeler, Bulvarlar, refüjler ve yeşil alanlar renk renk çiçeklerle adeta çiçek bahçesini andıracak.

Ekim ayından itibaren ise kış mevsimine dayanıklı olan çiçeklerin dikimine başlanacak. Sonbaharda karışık renkli Aslanağzı, Hercai Menekşe, açık pembe renkli Godetya, kırmızı- beyaz karışık renkli Bellis, sarı renkli Ankara Nergisi ve çeşitli renklerde Çin Karanfilleri İzmir’i süsleyecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parklar, meydanlar, yeşil alanlar, bulvarlar ve orta refüjlere dikilen mevsimlik çiçeklerin İzmir’in süsü olduğunu ve kente estetik bir değer kattığını belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Kente nefes aldıracak yeşil alanların oluşturulması, İzmirlilerin nefes alabileceği büyük ölçekli rekreasyon düzenlemeleri kadar, İzmir’i güzelleştirecek, çiçek bahçesine döndürecek çalışmaların yapılması da önemli. Çünkü her mevsim dikimini gerçekleştirdiğimiz çiçekler, kentin güzelleşmesine katkı sağlıyor” dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.