Haberler

Dubaililer Haziran'da temel atıyor, 5 milyar doları artırıyor

Tarih: 5 Mayıs 2006 Kaynak: Vatan Yazan: Murat Başboğa
Sama Dubai CEO'su Faraidooni, Dubai İstanbul Towers'ın temelini en geç Haziran'da atacaklarını, inşaatı 2008 sonunda bitireceklerini söyledi. Faraidooni, İstanbul'un yanında Güney sahilleriyle ilgilendiklerini söyledi. Sama Dubai, otel ve alışveriş merkezi yapacak, 5 milyar dolarlık bütçeyi artıracak

Sama Dubai CEO'su Farhan Faraidooni, Türkiye'de uzun zamandır tartışılan Dubai Towers projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dubai'de gazetecilerle biraraya gelen Faraidooni, istanbul'a yapacakları yatırımın startim yaz aylarından önce vereceklerini ve projeyi iki buçuk yılda tamamlayacaklarını söyledi.

Sama Dubai'nin 18 aylık bir çalışma sonucunda Dubai Holding çatısı alfanda proje geliştirmek ve taahhüt işleri için kurulduğunu belirten Faraidooni, halen Körfez ve Ortadoğu bölgesinde devam eden milyarlarca dolarlık önemli projeleri bulunduğunu söyledi. Mart 2005'te Faş gezisi ardından ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyleyen Faraidooni, istanbul'dan inanılmaz derecede etkilendiğini ifade etti.

Türkler yapacak
"Türkiye çok büyük bir ülke, potansiyeli var. Fotoğraflarda gördüğümden daha da güzeldi ve içinde yaşarken kendimi evimde gibi hissettim. Kente hayran oldum. Yatırım yaparken o şehre kalpten bağlı olmak gerekiyor, dünyada başka güzel şehirlere de gittim ama aynı duyguları hissetmedim" diyen Faraidooni, ilk aşamada İstanbul'a 5 milyar dolar yatırım yapacaklarını kaydetti.

Türkiye'de yatırım iklimi iyi olduğu sürece yapacağı yatırımlara 'limit koymayacağının' alfam çizen Faraidooni, Dubai Tovvers projesinin hayata geçirilmesinde Türk firmalarıyla çalışacaklarını ifade etti. Faraidooni, "Yüzde 100 Türkler'le çalışmayı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye ile ilgili geleceğe yönelik planlarını da anlatan Faraidooni, kendilerinin 'uzun vadeli' yatırımcı olduğunun altını çizdi. Dubai Towers'tan sonra öncelikle istanbul'da yeni projelere ağırlık vereceklerini söyleyen Faraidooni, "Bundan sonraki projeler Dubai Towers l, 2, 3 gibi olmayacak. Turizm kompleksi, iş alanı bölgeleri ve bunun gibi alanlara yafanm yapacağız. Özellikle güney sahilleri ilgimizi çekiyor" dedi.

Türkiye'ye tam zamanında yafanm yaptıklarını söyleyen Faraidooni, "Biz fiyatların tam yükselmeye başladığı zamanda Türkiye'ye yatirım yaptık" dedi.

Rahatsızlığımızı Ankara'ya ilettik
Kendilerine yöneltilen eleştirileri anlayabildiğini söyleyen Sama Dubai CEO'su, "Ancak tüm bu eleştirilerin bir yatırımcının iki kez düşünmesine yol açacağı düşünülmedi mi? Rahatsızlığımızı Ankara'da da ilgili yerlere ilettik" dedi. Projenin açıklanmasının ardından gelen eleştirileri sonuna kadar dinlediğini belirten Sama Dubai CEO'su, medyada yer alan haberlerin bir kısmının doğruluk payı içermediğini öne sürdü. Faraidooni, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eleştiri her zaman iyidir. 'Eğer eleştiri yoksa, nerede yanlış yapıyorum' diye merak ederim. Bizim inancımız o ülkede para kazanıyorsanız, kazancınızı yine o ülkede yatırıma dönüştürmelisiniz. Bu da yeni projeler doğuracaktır. Bizim İstanbul'da yapacağımız binalar orada kalacak, ne o arsaları alıp cebimize koyacağız, ne de Dubai'ye götüreceğiz. Bu binalar Türk halkının geleceği için önemli yatırımlar."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.