Haberler

Pamukkale, Kameralı Sistemle Korunacak

Tarih: 5 Mayıs 2006 Kaynak: Zaman
Traverten, kaplıca ve antik şehriyle her yıl 1 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’de güvenlik tedbirleri yoğunlaştırılıyor.

Travertenlere verilecek zararın önlenmesi ve turistlerin rahatsız edilmemesi için kameralı sisteme geçiliyor. 2 ay içinde faaliyete geçmesi planlanan kameralar, bölgedeki tarihî ve kültürel eserlerin korunmasında önemli rol oynayacak. Pamukkale giriş kapısı, Hierapolis antik şehri, seyir terasları ve travertenlere yerleştirilecek 50 kameranın kurulması için ön hazırlıklar tamamlandı. Pamukkale’de güvenlik önlemlerinin yanı sıra bölgede turizm hizmeti veren tesislerdeki görevlilere yönelik de eğitim programları düzenleniyor. Denizli Valiliği’nin eğitim programı, sektörde aktif görev alan otelciler, turizm temsilcileri ve çalışanları kapsıyor. Güvenlik önlemleri, eğitim programları ve değişen Pamukkale’nin yeni yüzüyle turistlerin Denizli’den daha hoşnut ayrılması amaçlanıyor. Denizli Valisi Gazi Şimşek, 50 noktaya yerleştirilecek kameralarla bölgenin kontrol altında tutulacağını söylüyor. Bu arada Pamukkale’nin daha beyaz ve geniş bir alana yayılması için hazırlanan doğa yolu seyir terasları ile Kocaçukur termal havuz projeleri, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay aldı. Projenin mimarı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, bundan sonraki hedeflerinin “Pamukkale Araştırma Merkezi” kurmak olduğunu dile getiriyor.

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da projeler yapılmadan önce Pamukkale’nin çok kötü bir görünümde olduğunu anlatarak, şimdiki haliyle yepyeni bir görünüme kavuştuğunu ifade ediyor. Denizli’ye her yıl 1,5 milyon yabancı, 500 bin yerli turist geldiğine dikkat çeken Korkmaz, ilde turizm sektörünü canlandırabilmek için de çeşitli alanlarda proje hazırlığında olduklarını söylüyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.