Haberler

Müteahhitlik Bankası Önerisi

Tarih: 8 Mayıs 2006 Kaynak: Akşam
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünü desteklemek amacıyla acilen 'müteahhitlik Bankası'' kurulması gerektiğini bildirdi. Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünün önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye turizm sektörü kadar döviz getireceğini ifade etti. Bakan Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünü değerlendirirken, sektörün hızla büyüdüğünü belirterek, Türk müteahhitlik sektörünün bugüne kadar yurtdışında 75 milyar dolarlık proje tamamladığını söyledi.

2005 yılında üstlenilen proje tutarının 9,3 milyar dolar olduğunu hatırlatan Tüzmen, müteahhitlerin yurtdışındaki faaliyetlerinin hızla arttığını kaydetti.

Teminat Mektubu Sıkıntısı

Bakan Tüzmen, 'Ancak bazı sıkıntıları da vardır. Bunların başında da teminat mektubu sorunu gelmektedir. Ne yazık ki, mevcut bankacılık sektörü müteahhitlerimize bu konuda yeterli desteği verememektedir' dedi. Tüzmen, şunları söyledi: 'Bu sıkıntının aşılması için acilen bir Müteahhitlik Bankası'na ihtiyacımız var. Bir Müteahhitlik Bankası kurulmalı ve müteahhitlerimizin arkasında olmalıdır.'

İstihdama Katkısı da Büyük
Türk müteahhitlerinin yaptıkları işlerin kalitesinin çok yüksek olduğunu kaydeden Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 'Gittiğim her ülkede şantiyelerimizi ziyaret ediyorum. Çalışmaları yerinde görüyorum. Görüştüğümüz devlet adamlarından Türk müteahhitlerinin yaptıkları işlerden övgü ile söz etmelerinden gurur duyuyorum. Yurt- dışı müteahhitlik sektörümüz önemli mesafe katetmiştir. Bu sektörümüze biraz omuz verirsek, biraz desteklersek çok daha büyük başarılara imza atacaklardır' diye konuştu. Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünün istihdama katkısının çok büyük olduğunu da ifade etti.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.