Haberler

İsthanbul Evleri Depreme Karsı Yüzde 100 Güvence Veriyor

Tarih: 7 Mayıs 2006 Kaynak: Akşam

Beylikdüzü'nde net 108 dönüm alan üzerinde inşa edilecek olan İsthanbul Evleri İstanbullular ile buluşuyor. Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Danışmanı ve 'Deprem Dede' lakabıyla tanınan Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara'nın 10 şiddetinde depreme dayanacak şekilde tasarlandığını söylediği konutların metrekare birim fiyatı 1000 YTL'den başlıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanı sıra Süleyman Orakçıoğlu, Ayhan Bermek, İsmail Gülle, Mehmet Büyükekşi, Adnan Dalgakıran, Fuat Tosyalı gibi tanınmış 17 işadamının ortak girişimi olan Han Yapı Gayrimenkul, deprem güvenliği alanında İsthanbul Evleri ile Türkiye'de bir ilke de imza atıyor.

Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı, satışların başladığını belirterek, kar odaklı bir şirket olmayacaklarını ifade etti. Satıcı, 'Sektörde geçici değiliz. Uygun fiyatlarla konut üretmeyi planlıyoruz. Fiyatlar bizim sayemizde dengelenecek' dedi. Satıcı, Anadolu'da ve yurtdışında da proje üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Metrekaresi 1000 YTL
Oğuz Satıcı, Beylikdüzü'ndeki İsthanbul Evleri'nin 170 dönüm brüt, 108 dönüm net alan üzerinde 6, 7 ve 8 katlı bloklardan oluşacağını kaydetti. Toplam 350 bin metrekarelik inşaat gerçekleştireceklerini anlatan Satıcı, 'Bu projede metrekaresi 1000 YTL'den başlayan 2500 konut üreteceğiz' dedi.

Oğuz Satıcı, şöyle devam etti: 'Görüldüğü gibi fiyatlar gayet makul olacak. Bugün itibarıyla satışlara başladık. Biz kar odaklı bir şirket olmayacağız. Bu sektörde büyük karlar görüp, geçici olarak bu işe soyunmuş değiliz. Makul fiyatlarla konut üretmeyi planlıyoruz. Fiyatlar bizim sayemizde dengelenecek'

Bu Binalar 10 Şiddetine Dayanıklı
Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise yaptığı açıklamada konutların depreme karşı son derece dayanıklı olmasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Işıkara, Han Yapı Gayrimenkul'ün hedef kitleye dönük araştırmasında deprem kaygısının ilk sırada çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi: 'Bunun üzerine daha önce yapılan standart çalışmalara ilaveten, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek, 170 dönümün sismik tomografik araştırmasını yaptırdık. Proje mühendislik hesapları ve statikler bu bulgular doğrultusunda hazırlandı. Deprem riskine karşı güvenliğin sağlanması için çıtayı en üst seviyeye çıkardık. Çünkü güvenli zemin yoktur, güvenli bina vardır. Bu nedenle İsthanbul Evleri 10 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde tasarlanarak inşa edilecek. Yapım kalitesine büyük önem verdiğimiz inşaatların her safhasını denetleyeceğiz. Bu konuda zaman zaman üniversitelerimizle işbirliğine gideceğiz. Bu projede yer alan aileler huzur ve güven içinde yaşayacaklar.'

24 Ayda Teslim
İsthanbul Evleri kayar kalıp, peri veya doka kalıp sistemi ile inşa edilecek, 6+1, 7+1 ve 8+1 yüksekliğinde olacak. 84-160 metrekare arasında olacak dairelerin oda sayıları 1+1, 2+1 ile 3+1 arasında değişecek. Metrekaresi 1000-1300 YTL arasında satılacak daireler 24 ayda teslim edilecek.

Göl Manzaralı Villalar
Büyükçekmece Gölü'nün kenarında toplam 52 ikiz villalık Lakeside Home projesi göle yakınlığıyla birlikte güven içinde yaşamak isteyenlerin yeni yaşam merkezi olmaya aday. Lakeside Home, Tem Otoyolu'na ve E-5'e 5 dakika mesafede 105 dönüm arazi içinde kurulacak. 2007 Mayıs ayında anahtar teslim olarak bitirilecek olan Lakeside Home'daki ikiz ve dubleks villalar 174 metrekare ve her evin yaklaşık 1600 metrekare bahçesi bulunuyor. Sağlam zemin üzerinde radye temel sistemi ile yapılan Lakeside Home'daki her villa Büyükçekmece göl manzarasına sahip. İlk fazdaki villaları 220-260 bin dolar arasından satılan Lakeside Home'da 200 metrekarelik yüzme havuzu, güneşlenme terasları, çocuk parkları, spor alanları, yürüyüş parkurları, tenis kortu, sosyal tesis, kır kahvesi bulunuyor. Etrafı özel güvenlik duvarı ile çevrilecek olan Lakeside Home'da 24 saat güvenlik hizmeti de verilecek.

Villanı Bugünden Seç Mortgage'dan Sonra Öde
Saros İnşaat, ev almak için Mortgage Sistemi'nin yasalaşmasını bekleyenlere, sabit fiyat garantisiyle şimdiden daire fiyatına villa sahibi olma fırsatı sunuyor. 'Hafif çelik yapı sistemi' ile Türkiye'de gerçekleştirilen ilk ve tek proje olan Kumburgaz'da yapılan Zeytinsuyu Tepesi Evleri'nde, 15 Haziran 2006 tarihine kadar geçerli 'ön ödemeli kampanyaya' katılanlar, 5. ve 6. etaptan diledikleri villayı bugünden seçecekler. Kampanya kapsamında, inşaatları 2006 yılının ikinci yarısında tamamlanacak 5. etap ve 2007 yılında tamamlanacak 6. etaptan, villalarını şimdiden belirleyerek, 50 bin dolar ön ödeme yapanlar, sabit fiyat garantisiyle Mortgage için 4 ay süre kazanacaklar. Zeytinsuyu Evleri'nde fiyatları 210 bin-240 bin dolar arasında değişiyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.