Haberler

Göcek Oto Sanayi!

Tarih: 8 Mayıs 2006 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mustafa Sarıipek
Betonlaşma yat turizminin gözde merkezi Göcek’i de vurdu. Hızlı yapılaşma, dantel gibi koylarıyla, dünyaca ünlü politikacıların, sanatçıların, yatçıların gözdesi olan Göcek’te endişe yarattı. Göcek’in inşaat halindeki hali kimilerince oto sanayi sitesine, kimilerince de kovboy filmi platosuna benzetildi.

Kalkavan Grubu’nun sahibi olduğu Tur- Kon Holding’in, Çukurova Grubu’ndan 42.5 milyon dolar satın aldığı Port Göcek Marina ile Swiss Otel’in bulunduğu bölgede çok sayıda villa inşaatı başladı. Göcek Belediyesi de merkezdeki restoran ve kafeleri peşpeşe yıkıp, yerine ikişer katlı 70 yeni işyeri yapıyor. Yeni işyerlerinin görüntüsü, kovboy filmi platolarına benzedi. Göcek’in tarihi, doğal ve kentsel dokusuyla uyuşmadığı gerekçesiyle yapılaşmaların durdurulması istendi. Bazı tur şirketlerinin, rotalarını başka yönlere çevirmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Beldeyi 19 yıl önce keşfeden, dört yıldır sürekli yaşayan İsviçreli Constanza Meier, "Çiçeklerle kaplı, çok şirin, otantik eski evler artık yok. Şu anda Göcek’in bir özelliği kalmadı. Böyle devam ederse taşınacağız" dedi.

Göcek Belediye Başkanı CHP’li Recep Şatır ise suçlamaları kabul etmedi. Şatır, "Kaçak inşaat yapmıyoruz. Binalar ruhsatlı. Ruhsatsız yapı zaten Göcek’te yok. Çarşıyı derledik" diye konuştu.

Çeker Giderim
Henk De Wildt: 13 yıldan bu yana Göcek’teyim. Yatçıyım. Şimdi müşterimi nereye gönderirim diye düşünüyorum. Böyle giderse çeker giderim.

Kuşadası Oluyor
Tema Vakfı temsilcisi Okyay Tirli: Burası da Kuşadası olma yolunda. Bölgenin betonlaşmasını durdurmak gerekir. Yeni villalar ve inşaatlarla ilgili sürekli şikayet var.

Depremde Yıkılır
Oğuz Tekin: Ben mimarım. Bir deprem sonunda vidalarla tutturulmuş bu yapılar perişan olur. Üzerlerindeki kiremitli çatıyı kaldırmaz. Bir yangında bütün dükkanlar yanar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.