Haberler

Ankara'ya dev TV kulesi

Tarih: 7 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya'daki Çaldağ mevkiine 200 metre yüksekliğinde televizyon kulesi yapmayı planladıklarını söyledi. Güney Kore'nin başkenti Seul'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 'Ankara Kültür Günleri' etkinliğinde 120 metre yüksekliğindeki Seul Kulesi'ni ziyaret eden Melih Gökçek burada soruları yanıtladı.

Melih Gökçek, bir gazetecinin, "Ankara'nın da böyle bir kulesi olacak mı?" sorusuna, Atakule'nin bu anlamda ihtiyacı karşıladığını söyledi. "Ama Çaldağ'da daha yüksek bir televizyon kulesi yapmayı planlıyoruz" diyen Gökçek, bu tip kuleleri artık dünyanın her yerinde görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Seyir terası olacak
Melih Gökçek, şöyle devam etti: "Bizim kulenin farklı olmasını istiyoruz. Statik açıdan zor bir proje çizildi. Özel sektöre yaptırmayı planlıyoruz. Hazırlık projesi elimizde. Kulenin en büyük özelliği, kentin tüm televizyon antenlerini bir arada toplayacak olması. Kule, bundan mutlaka yüksek olacak. RTÜK, kulenin Çaldağ'da olması gerektiğini söyledi. Altına belki büyük bir iş merkezi koyacağız. Bu tip işlerde önceden talipleri bulmak gerekiyor."
Kulenin yüksekliğinin 200 metre olabileceğini aktaran Gökçek, kulede seyir terası ve televizyon stüdyosu kuracaklarını anlattı. Gökçek, Ankara'nın beş ayrı yerine özel sektör tarafından Seul'deki gibi dev ekranlar yerleştirmek istediklerini de açıkladı.

Borcu boyunu aştı
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine'ye 1 milyar 643 milyon 799 bin YTL, TEDAŞ'a ise 2 milyon 531 bin YTL borcu olduğunu söyledi. DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın belediyelerin sınırları dışına yaptıkları yatırım ve borçlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Aksu, Ankara Belediyesi'nin, Ağrı, Ankara-Haymana-Yenice, Gümüşhane, Ankara-Şereflikoçhisar, Antalya-Kemer, Ankara-Çeltikçi, Çanakkale-Ayvacık, Düzce, Ankara-Beypazarı,Tunceli, Rize-Hemşin, Samsun-Salıpazarı belediyelerine yatırım yaptığını da belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.