Haberler

Florya sahilinde yapımı devam eden ‘Akvaryum Park’ projesi yenilenecek

Tarih: 8 Mayıs 2006 Kaynak: Zaman

İstanbul’un prestij projelerinden biri olarak lanse edilen ve Ali Müfit Gürtuna döneminde Florya sahilinde temeli atılan “Akvaryum Park” projesi revize ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Akvaryum Park projesinin, öngörülen mevcut haliyle yapılması durumunda bölgede trafik açısından büyük sorun yaratacağını, zaten yetersiz olan yolun, çevre açısından da büyük sıkıntılara yol açacağını söyledi. Göreve geldiğinde kazıların belli bir noktaya geldiğini belirten Topbaş, “Durdursak yol kayacaktı. Tren yolu da dahil büyük risk taşıyordu. Belli bir noktaya geldikten sonra işi durdurup, yeni bir fonksiyonla devamının kararını vereceğiz.” dedi. Topbaş, “akvaryum” için danışmanlık görevi yapan Avustralyalı firmaya, Akvaryum Park’ı ‘yap-işlet’ olarak vermek için teklifte bulunduklarını; ancak danışman firmanın “rantabl” olmadığı gerekçesiyle teklifi kabul etmediğini kaydetti. Topbaş “Ancak, bu merkez şu anda oradaki yetmeyen mevcut yolu çok daha rahatsız edecek, sıkıntıya sokacaktı. Projeden alışveriş merkezinin kalkmasını istedim. Mevcut yapılmış bölümüyle yeni bir fonksiyon verilmek üzere İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP) ve mimar arkadaşlarımızı davet ederek, orayı incelemelerini ve bana bir rapor vermelerini istedim. Mimarların getireceği rapora göre değerlendireceğiz.” dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.