Haberler

Avrupa Yakası Ulaşımına ‘Metrobus’lı Çözüm Geliyor

Tarih: 8 Mayıs 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul’un ulaşım problemini çözmek için raylı sistemler ağırlıklı olmak üzere çok çeşitli alternatifler üzerinde çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bunlar arasında lastik tekerlekli tramvay olarak nitelendirilen “Metrobus” projesinin de bulunduğunu açıkladı.

Metrobus ile metro niteliğinde bir güzergah oluşturacaklarını kaydeden Başkan Kadir Topbaş “Topkapı-Beylikdüzü arasında E-5 üzerinde böyle bir güzergah belirledik. Çalışmaların sürdüğü bu güzergahta belli noktalarda bunun deneme çalışmalarına başlayacağız. Hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan da bu çerçevede E-5 Koridoru Rehabilitasyon Projesi’ni başlattıklarını hatırlatarak, “E-5’in genişletilerek 2x6 şerite çıkartılacak ve ortadaki iki şerit Metrobus sistemine ayrılacak ve Mecidiyeköy’de de metroya entegre edilecek” diye konuştu.

Projenin Mecidiyeköy-Beylikdüzü arasında E-5 üzerinde yapılacağını kaydeden Rafet Bozdoğan, çalışmanın Çobançeşme-Küçükçekmece, Topkapı-Çobançeşme, Mecidiyeköy-Cevizlibağ ve Küçükçekmece-Beylikdüzü etaplarından oluştuğunu kaydetti.

Birinci ve ikinci etap projelerde yer yer 2x2, 2x3 ve 2x4 şerit olan yolların tümünün 6x2’ye çıkarılacağını ve ayrıca kavşak düzenleme çalışmalarının da yapılacağını belirten Bozdoğan, bu proje ile E-5’in ulaşım kapasitesinin yüzde 100 artarak Avrupai bir ulaşım aksına dönüşeceğini söyledi. Bozdoğan, projenin yaklaşık 75 milyon YTL’ye malolacağını ve çalışmaların Eylül sonunda okulların açılış tarihinden önce tamamlanacağını da sözlerine ekledi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.