Haberler

“Türkiye’de Tasarım” Haziran’da Tartışılıyor!

Tarih: 9 Mayıs 2006
İlki İTÜ’de 1982’de gerçekleştirilen kongrenin, ikincisi 1996’da 'Tasarımın Evrenselleşmesi' başlığı altında AB ile Gümrük Birliği’nin yeni sağlandığı koşullarda ülke ekonomisi açısından tasarımın yerinin ve öneminin irdelenmesi amacıyla düzenlenmişti. Aradan geçen on yıl içinde dünyada ve özellikle Türkiye'de tasarımın ekonomik, kültürel, politik ve toplumsal rolü ve görünürlüğüyle ilgili gelişmeler konunun 'topyekün tartışılması' için verimli bir zemin oluşturdu. Bu süreçte tasarımın "Türkçe" olarak tartışılabileceği ulusal nitelikte bir akademik platformun mevcut olmayışı ise önemli bir eksiklik olarak hissedildi. Bu gereksinimden yola çıkan İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Ulusal Tasarım Kongrelerinin üçüncüsünü 'Türkiye'de Tasarımı Tartışmak' başlığıyla Kale Grubu’nun Çanakkale Seramik&Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarının desteğiyle gerçekleştirecek.

19-21 Haziran tarihlerinde İTÜ Taşkışla’da gerçekleşecek akademik programın yanı sıra, tasarımın Türk sanayisinin rekabet gücü açısından önemini tartışmak amacıyla 22 Haziran 2006 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek tek günlük bir “Sanayi Programı” hazırlandı. Hızla artan yenilik ve farklılaşma ihtiyaçlarını karşılamak için Türk sanayisinin tasarımla tanışmasını, başarılı firma deneyimlerinin paylaşılmasını sağlayacak bir platform oluşumu hedefleniyor. Sanayi programına tasarım yönetimi ve politikaları alanının uluslararası düzeydeki önemli isimlerinden
Prof. John Heskett (Hong Kong Polytecnic University) de davetli konuşmacı olarak katılıcak.

3. Ulusal Tasarım Kongresi'nin amacı Türkiye'de tasarımı olabildiğince çok boyutlu bir yaklaşımla ele alarak bu alanda araştırma ve uygulama yapan ilgili tüm kesimlerin yer alabileceği bir iletişim ve tartışma ortamı yaratmak. Kongrenin hedef katılımcı kitlesini tasarımcılar, işadamları, akademisyenler, ürün geliştirme ve tasarım konusunda çalışan tüm profesyoneller, yöneticiler, öğrenciler ve ilgili basın mensupları oluşturuyor.

Kongre hakkında ayrıntılı bilgiye www.tasarim.itu.edu.tr/3utk.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.