Haberler

'Bakir' megastore alanına ilk kan

Tarih: 10 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Beyoğlu'nda Saray Muhallebicisi'nin yer aldığı tarihi bina, dev bir eğlence kompleksine dönüşecek. Dünyayı 'eğlence megastore'u kavramıyla tanıştıran Virgin Stores ile Demirören Mağazacılık'ın yaptığı anlaşma sonucu açılacak dev merkezde, eğlenceyle ilgili akla gelebilecek her türlü ürünün satışı yapılacak.

Virgin Megastores; Avrupa, Amerika, Asya, Avustralya, Ortadoğu ve Karayip Adaları'nda faaliyet gösteren büyük bir zincir. Dünyanın dört bir yanına yayılmış mağazaları aracılığıyla müzik, video, oyun gibi kültürel ürünlerin yanı sıra PC, mobil telefon, wi-fi, TV gibi dijital iletişim araçlarının da satışı bu merkezde yapılıyor.

Uluslararası yayılma stratejisi
Kurucusu Richard Branson, Virgin'in temellerini, 1970'li yıllarda sipariş üzerine plak dağıtımı yaparak atmıştı. Günümüzde ise, 'eğlence megastore'larının yanı sıra havayolu, içecek, demiryolları, turizm gibi çok farklı alanlarda da hizmet veren büyük bir işletmeler grubu haline geldi.

Virgin Stores, şu anda şirketin Avrupa ve Ortadoğu pazarını kontrol eden Fransa'ya 1988 yılında lanse edildi. Virgin Store Fransa, Temmuz 2001 tarihinden itibaren Lagardere Media grubunun dağıtım şirketi Hachette Distribution Services'e (HDS) bağlı olarak yoluna devam ediyor.

Merkez, sadece Fransa'da 34 büyük mağazaya sahip. 2002'de başlayan bir operasyonla uluslararası yayılma stratejisine geçen Virgin, 2005 yılında Lübnan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'da tam 11 ayrı mağazaya ulaştı. Katar ve Ürdün'de ise çok yakında iki mağaza daha açılıyor.

Virgin Stores, mağazalarına paralel olarak ürünlerini www.virginmega.fr adresli internet sitesi üzerinden de satışa sunuyor. Bu sitede, 950 bin ayrı müzik başlığına ulaşmak mümkün. Sitenin sadece Fransa'da 1 milyon 600 bin üyesi bulunuyor.
Virgin megastore'lar yurtdışında devasa büyüklükleri ve aranan her şeyin bulunabilmesiyle tanınıyor. Yüzölçümü bakımından futbol sahası kadar olan yurtdışındaki megastore'lar, başka dükkânlarda kolay bulunamayan müzik CD'leri ve DVD'lere ulaşmak için de ideal yerler.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.