Haberler

Santralları takır takır kuracağız

Tarih: 11 Mayıs 2006 Kaynak: Cumhuriyet
TBMM Genel Kurulu'nda, Elektrik Piyasası Yasa Tasarısı'nda yapılan değişiklikle yap-işlet-devret (YİD) santrallarının işletmecilerine ihalesiz devri konusunda sınırlı bir daraltmaya gidildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler , nükleer santralların ''takır takır'' kurulacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, dün Elektrik Piyasası Yasası'nda değişiklik öngören yasa tasarısı kabul edildi. Tasarıda yapılan değişiklikle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile YİD sözleşmesi yapmış olan, ancak işletmeye girmeden sözleşmelerini sonlandırmış veya sonlandıracak şirketlere tesis kuracakları Hazine arazilerini rayiç bedeli üzerinden satın alma olanağa getirildi.

Tasarının 2. maddesinde de değişiklik yapılarak komşu ülkelerden elektrik ithalat ve ihracatı yapacak firmalara elektrik iletim hatlarının tahsisinde ihale yerine ''hattın ilk başvuru yapana verilmesi'' ne ilişkin hükümden vazgeçildi. CHP'li Tacidar Seyhan , bu düzenlemenin Irak'la elektrik ticareti yapan Kartet firması ile İran'la elektrik ithalatı anlaşması yapan kuyumcu Cihan Kamer 'e ait Şavk Elektrik için getirildiğini ileri sürmüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler , kendi iktidarlarından önce imzalanan YİD anlaşmalarında fiyatların ''şişirildiğini'' belirterek ''Bire yapılacak şeyi üçe yapmışlar. Bu firmalardan yüzde 12'lik üretim miktarını yüzde 24 olarak satın alıyoruz'' diye konuştu. Güler, konuşması sırasında CHP sıralarından laf atılması üzerine nükleer santralları ''takır takır'' yapacaklarını belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.