Haberler

İstanbul ‘Çiçek Borsası’na Kavuşuyor

Tarih: 11 Mayıs 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Çevre ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında daha önce imzalanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan Çobançeşme Orman Fidanlığı’nın “İstanbul Fidan Borsası”na dönüştürülmesiyle ilgili protokol hayata geçiyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantılarının bugünkü birleşiminde Hukuk Komisyonu’nun Çobançeşme Orman Fidanlığı’nın “İstanbul Fidan Borsası”na dönüştürülmesiyle ilgili raporunu ele aldı. Raporda, teklife konu alanın protokole uygun olarak özel sektör eliyle Fidan Borsası’na dönüştürülmesi için ihale açılması istendi. Büyükşehir Belediye Meclisi raporu komisyon görüşü doğrultusunda oy birliğiyle kabul etti. Kabul edilen raporla, Çobançeşme Orman Fidanlığı özel söktör eliyle İstanbul Fidan Borsası’na dönüştürülerek 10 yıl süreyle işletilmesi için ihale açılacak.

İstanbul’u şehrin simgesi olan lalelerle buluşturan ve renk renk çeşit çeşit çiçeklerle donatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Lalenin ve sümbül, şakayık gibi diğer çiçeklerimizin İstanbul’a tekrar dönüşüyle birlikte şehre estetik güzellikler kazandırdık. Bunun yanı sıra, bu çiçeklerin kent çevresinde, özellikle su havzaları çevresinde yaşayan insanlarımızın ekonomik kaynağı olabileceğini düşündük. İnanıyorum ki daha ileriki yıllarda lale İstanbul’da çok önemli bir katma değer oluşturacak. Ekonomik değer olarak da İstanbul’u yansıyacak. Orman ve Çevre Bakanlığı ile yaptığımız bir protokol sonucunda hazırlıklarını yaptığımız Çobançeşme’deki fidanlığı mükemmel bir dizaynla fidan ve çiçek mezat salonu yapıyoruz. Burasını halkımızın da giderek çiçek alabileceği, kesme çiçek ve saksı çiçeklerin pazarlanabileceği bir mekan haline dönüştürmeyi hedefledik. Bu adımları çiçekçiler kooperatifleriyle birlikte atarak, bu ekonomik değeri birlikte sağlayacağız” demişti.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.