Haberler

Rogers ve Maki de Ground Zero Takımına Katıldı

Tarih: 15 Mayıs 2006 Kaynak: Architectural Record Yazan: Sam Lubell Çeviren: Emine Merdim Yılmaz
Dünya Ticaret Merkezi’nin inşasının başlamasından sadece birkaç gün sonra Larry Silverstein Richard Rogers ve Fuhimiko Maki’nin de proje ekibine katıldığını açıkladı.

Rogers ve Maki’nin de katılımıyla projenin odukça etkileyici starmimar listesi oluştu. Daniel Libeskind master planı hazırlarken, SOM’den David Childs Özgürlük Kulesi’ni, Santiago Calatrava istasyon binasını tasarlıyor. Bu isimlere ek olarak Frank Gehry Uygulamalı Sanat Merkezi’ni, Norveçli grup Snohetta ziyaretçi merkezini, Michael Arad ve Peter Walker Dünya Ticaret Merkezi Anıtı ve Müzesi’ni, Norman Foster Tower 2’yi tasarlıyor.

Libeskind tasarım prensiplerini resmi olarak yayınlamadığı için herkes mimarların tasarımlarının birbirini nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

Yatırımcı Silverstein konuyla ilgili olarak, 7 Dünya Ticaret Merkezi’ne başlarken dünyadaki en ünlü mimarların tasarım ekibine katacağını ve en yüksek standartın yakalanacağına dair söz verdiğini söyledi ve 2012 yılında projenin tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Rogers arsanın doğusundaki 185.800 m²’lik Tower 3’ü, Maki ise 167.220 m²’lik Tower 4’ü tasarlıyor. Tower 5’i tasarlamak üzere Silverstein Jean Nouvel’i düşünüyor. Fakat henüz New York ve New Jersey Liman İşletmesiyle ile sözleşme imzalanmış değil.

Ground Zero’ya starmimarların katılımı herkesi şaşırtırken, Libeskind’in tasarım prensiplerini açıklaması konusunda herkes acele ediyor. Prensiplerin henüz taslak halinde olduğu ve geciktiği için pekçok yerel tasarımcı, şehir plancısı, aktivist kızgın.

Silverstein’ın sözcüsü Perrone mimarların, henüz taslak halinde olan prensipleri izlediğini ve Libeskind’in orjinal konseptinin –spiral kule- korunacağını açıkladı.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.