Haberler

Kültür Bakanı Koç: Yeni Sahne'yi kurtaramadık

Tarih: 14 Mayıs 2006 Kaynak: Radikal
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kızılay'da uzun yıllar tiyatroseverlere hizmet veren Yeni Sahne'yle ilgili tüm hukuk yollarına başvurulmasına karşın, binanın tahliye kararının kesinleştiğini söyledi.

Koç, CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı'nın soru önergesine verdiği yanıtta, mülkiyeti Türkiye Ormancılar Derneği'ne ait Yeni Sahne'de, Devlet Tiyatroları'nın yaklaşık 45 yıldır kiracı olarak kültür hizmeti verdiğini hatırlatarak şöyle dedi:
"Tüm hukuki yollara başvurmamıza karşın tahliye kararı kesinleşti. Çabalarımız, kamu yararına çalışan dernek statüsündeki mülk sahibi Türkiye Ormancılar Derneği ve buradan rant beklentisi içinde olan müteahhidi alakadar etmemiştir. Zira, her kira tespiti kararından sonra, tespit edilen kira bedelini az bulan mülk sahibi, bu yerin yıkılarak yeniden inşaat yapılmasını gündeme getirmiştir. Bakanlık olarak binanın yıkılmaması için birçok girişimde bulduk. Mimar Odası, Yeni Sahne'nin yıkılmaması için mülk sahibi dernek, kurumun eski ve yeni yöneticileriyle birkaç kez toplantı yapmış; Ankara Tiyatro Müdürlüğü imza kampanyası açarak, afiş bastırarak tiyatronun yıkılmaması için gayret gösterdi ama olumlu sonuç elde edilemedi."

Kızılay çevresinde Yeni Sahne'ye alternatif salon arayışının devam ettiğini vurgulayan Koç, "Devlet Tiyatroları Ankara'da toplam 3.512 koltuk kapasitesi'ne sahip" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.