Haberler

Büyükdere'de büyük prim

Tarih: 13 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Mehmet Demirkaya, Tebernüş Kireçci
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Levent'teki İETT garajında genel uygulamada '3' olan emsali (inşaat alanı büyüklüğünün arsaya oranı) 5.8'e çıkarması, İstanbul'un en önemli merkezi iş alanı olan Büyükdere Caddesi üzerinde projesi olanlara yarayacak. Belediye, bodrum katlarını emsal hesabında dışarda tutarak, emsal değerinin artırılmadığını savunurken, yeni proje sahipleri, aynı uygulamanın kendileri için de geçerli olmasını isteyebilecekler. Böylece bütün projelerde bodruma doğru büyütmeler olabilecek.

Bölgede, yapımına başlanacak Özdilek Alışveriş Merkezi, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Torunlar Grubu'na ait Garden Plaza, Deva Holding'in fabrikası, Diamond of İstanbul gibi birçok önemli proje gündemde. Daha da önemlisi, şimdiye kadar 3 emsal kuralına uyarak yapılmış gökdelenler de benzer bir hak talebinde bulunabilir.

Plancılar Odası karşı
Yapılan imar plan tadilatının bölgedeki tüm hesapları alt üst ettiğini ifade eden İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Ahmet Turgut, "Bu proje kesinlikle emsal olacak. Başka bir arsa sahibi gelip tadilat istediğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Hayır' diyemeyecek. Ortada bilgi ve belge olmadan bu arazi resmen Dubaililer'e veriliyor. Bunun yapılmaması gerekirdi" dedi.

CHP'liler geç fark etti
Dubai Kuleleri için yapılan tadilat ve değişiklikler hakkında CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar, şunları söyledi: "Aynı gün başka arazilerin konuları vardı. Satılacak ve tahsis yapılacak yerlerin listesi de teklife eklenmişti. Yerlerin neler olduğunu o anda fark etmedik. Karşı oy vermemize karşın, AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Ancak yine de satışın Dubai Kuleleri'nin arazisi olduğunu iki gün sonra fark ettik. Plan değişikliğiyle emsal 5.8'e çıkartıldı." CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, konu ile ilgili olarak soru önergesi verdi.

Belediye: Büyütmedik
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada plan değişikliği ile Levent'teki arsada 3 emsalin korunduğu savunuldu. Uygulamanın prestij bölgelerinde ve merkezi iş alanlarının yer aldığı bölgelerde olağan olduğu kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "Bodrum katların emsale dahil olmaması, birçok avan projede rutin bir plan notudur. Prestij bölgelerinde ve merkezi iş alanlarının olduğu yerlerde genel bir uygulamadır. Bu şekilde yüzlerce projede bu not geçerlidir. Sadece bu parsele ait ayrıcalıklı bir plan notu değildir."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.