Haberler

Ankara'ya burgulu kuleli dev fuar alanı

Tarih: 16 Mayıs 2006 Kaynak: Tercüman
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Etimesgut'taki Şeker Fabrikası arazisine kurulması öngörülen fuar alanının ön projesi tamamlandı. 1.45 milyon metrekarelik alanda, İstanbul'da yapımı planlanan 'Dubai kuleleri' benzeri 'burgulu kuleli', stadyumlu, kapalı fuar alanı yapılması öngörülüyor.

500 milyon dolarlık yatırım
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Danışmanı ve Proje Koordinatörü Okan Çam, ön projeyi Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan'a sunduklarını ve projenin uygun bulunması halinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile imzalanacak protokolden sonra ihale sürecinin başlayacağını bildirdi.

Çam, yap-işlet-devret veya kat karşılığı düşünülen projenin ortalama yatırım tutarının 500 milyon dolar olduğunu ve en fazla 2 yılda tamamlanmasının planlandığını söyledi. Çam'ın verdiği bilgiye göre, Şeker Fabrikaları'nın, daha önce satışa çıkardığı, ancak muhammen bedelin altında talep geldiği için satmadığı arazinin uluslararası fuar alanı yapımı amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devri ve burada amaç dışı yapılaşmaya gidilmemesi yönünde, belediye ile ÖİB arasında iki ayrı protokol imzalandı. Fuar alanı için hazırlanan ön projede, üçgen tabanlı İstanbul'da yapımı planlanan burgulu kulelerin benzeri bir iş merkezi, 5 yıldızlı çok katlı bir otel, 30 bin kişilik stadyum ve spor kompleksi, eğlence merkezi, alışveriş merkezi, 100 bin metrekarelik kapalı fuar alanı yapılması öngörülüyor. Altınpark'taki fuar alanı yetersiz kaldığı için artık Atatürk Kültür Merkezi'nde dev çadırlar kurarak fuar düzenlendiğini anlatan Çam, projenin tamamlanması ile Ankara'nın önemli fuar kentlerinden biri haline geleceğini kaydetti.

Yürütmeyi durdurma kararı
Şeker-İş Sendikası, Danıştay'a başvurarak, arazinin Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devrine ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının yürütmesinin durdurulmasını istemiş, Danıştay 13. Dairesi istemi reddetmişti. Sendikanın itirazı üzerine İdari Dava Daireleri Kurulu'nda görüşülen dosyada, Kurul, itirazı kabul edilmişti.


Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.