Haberler

Yüksekten uçuyoruz!

Tarih: 16 Mayıs 2006 Kaynak: Sabah
Konut projeleri rüzgarı arkasına almış ilerlerken binaların katları da her yeni projeyle birlikte biraz daha yükseliyor. Özellikle rezidanslar İstanbul'un giderek yükselmesinde önemli rol oynuyor Yeni projeler fiyatların da yükselmesini beraberinde getirdi. İçinde lüks özellikler barındıran rezidans projelerindeki dairelerin metrekare fiyatları 6 bin Euro'yu bile geçti.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki binaları yükselten temel etken son yıllarda gerçekleştirilen yeni konut projeleri oldu. 12 kattan yüksek binalar dikkate alınarak yapılan sıralamada İstanbul'un en yüksek ilçesi Büyükçekmece olarak belirlendi. Emporis'in yaptığı sıralama, yapımı 

- Soyak Holding (Levent) Soyak, Büyükdere Caddesi üzerinde Tefken Tower'in yanındaki arazide 35-40 katlı bir iş merkezi yapmaya hazırlanıyor. Arsa, imar durumunun hazırlanması için belediyede.

-Avangarden (Çekmeköy) Sinpaş'ın projesi 60 dönüm arazide, 56 konuttan oluşan Amsterdam Yalıları, 26 katlı ve 107 metre yüksekliğinde Londra Tower ve Paris Residence'tan oluşuyor. Fiyatlar 269-448 bin dolar arasında.

-Palladium Residence (Kozyatağı) Tahincioğlu Holding'in, Kozyatağı'ndaki 80 milyon dolarlık rezidansı önümüzdeki günlerde satışa çıkacak. 40 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi ve 32 katlı rezidans kulesinden oluşacak Palladium 2007 sonunda teslim edecek. 94 konutluk projede, daireler 440 bin dolar. 

- Kiler Grubu'nun projesi (Levent) Levent'te Tatlıcı Ailesi'ne ait arsa üzerinde alışveriş merkezi ve rezidans projesine yıl sonuna kadar başlayacak. Projenin ayrıntıları henüz açıklanmadı. 

- Selenium Twins (Fulya) Aşçıoğlu İnşaat'ın Fulya'daki projesi 43 dönümde gerçekleştiriliyor. Selenium Twins'te 30'ar katlı iki gökdelen, iş kulesi, mini çarşı, hastane, market, food-court bulunacak. Yüzde 40'ı temel aşamasında satılan dairelerin metrekare fiyatları ise 3 bin 500 dolar.

-Terrace Fulya (Nişantaşı-Fulya) İnanlar İnşaat'ın Nişantaşı ve Fulya arasındaki bölgede 10 dönüm üzerine inşa ettiği projesi Terrace Fulya, toplam 245 konuttan oluşuyor. Center ve Life Blokları şeklinde ikiye ayrılan projede Center Blokları 16 ve 17 katlı iki rezidanstan meydana geliyor. Life Blokları ise 5'er katlı sekiz bloktan oluşuyor. Daire fiyatları 165 bin ve 970 bin dolar arasında değişiyor. 

- Sky Residence (Caddebostan) Regnum'un Caddebostan'da inşa ettiği Sky Residence, 4 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek 23 katlı bir gökdelenden meydana geliyor. Sky Residence'ta toplam 43 daire bulunuyor ve fiyatları ise 604 bin ile 750 bin dolar arasında değişiyor.

-Andromeda Residence (Ataşehir) Ağaoğlu'nun Ataşehir'deki projesi 170 bin metrekarelik kapalı alanı ile dünyanın en büyük rezidans projesi ünvanını alan Andromeda'da toplam 990 daire bulunuyor. Daire fiyatlarının 165 bin ve 355 bin dolar arasında değiştiği projede; resepsiyon, housekeeping, concierge ve valet hizmetleri verilecek. 

- Kempinski Residences Astoria (Esentepe) Astaş Gayrimenkul'ün Esentepe'de inşa ettiği Kempinski Residences Astoria, 27 katlı iki kuleden oluşuyor. 120 rezidans dairesinden oluşan projede dairelerin büyüklükleri 111 ile 314 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların 400 bin dolardan başladığı projenin teslim tarihi ise Mart 2007 olarak açıklanıyor. tamamlanmış, devam eden ya da proje halinde olan ancak henüz başlanmamış binaları kapsıyor. Buna göre Büyükçekmece, 12 kat ve üzerinde tam 854 binayla İstanbul'un şampiyonu. İlçede, ikiz Bahçeşehir Phase V Kuleleri en uzun sıralamasında ilk sırada yer alırken, kuleleri Kaya Ramada Plaza Hotel takip ediyor. Listenin 2'nci sırasında ise 754 binayla Kadıköy yer alıyor. İlçede, en uzun binalar Varyap Teknik Yapı'nın projesi olan Uphill Court 1 ve 2 iken, Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından yapılan My World projesinin içerisinde yer alan Andromeda 1 de 3'üncü sırada. Listenin 3'üncü sırasındaki Bağcılar'da 12 kat ve üzerinde 125 bina var. İlçenin en yüksek binası Tekstilbank Plaza'lar. Eston Yapı tarafından yapılan Kirazlıevler ve Soyak Olympiakent bu plazaları takip ederken, Bağcılar'da en çok toplu konut projelerinin yoğunlaştığı göze çarpıyor. KİPTAŞ tarafından yapılan Başakşehir konutları da ilçeyi yükselten en önemli projelerin başında geliyor. Üst katlar daha çok prim yapıyor Silueti, cami minareleri ve saraylarla belirlenen İstanbul, son yıllarda yapılan gökdelenlerle dünyada altıncı sıraya yerleşirken yükseklik korkusunu atlatmakla kalmadı, aynı gökdelenin üst katları altlara göre daha yüksek fiyata alıcı bulur oldu. Artık metrekare fiyatlarında 3 bin dolara alıştık, 7 bin doları telaffuz etmeye başladık. İstanbul'un Avrupa ve dünyadaki pekçok şehri geride bırakarak listenin üst sıralarına yükselmesinin ise pekçok nedeni var. Bunlardan ilki sürekli artan nüfus ve gelişen ekonomik hayat. Buna paralel yapılaşmaya gidilmesi, arazi sıkıntısı nedeniyle dikey büyümeyi zorunlu hale getiriyor. Öte yandan Türkiye'de finans ve ticaretin de merkezi olan İstanbul, artan ticari faaliyetlerin yürütüleceği kompakt alanlara ihtiyaç duyuyor ve çok sayıda ulusal ve uluslararası şirketin merkezinin bulunduğu şehir bu ihtiyacını yüksek binalarla karşılama yolunu seçiyor. Gökdelenlerin hayatımıza girmesine ortam hazırlayan bir diğer neden ise binaların yüksekliğiyle prestijin doğru orantılı olması. Öyle ki, aynı proje içinde yüksek katlar, alttakilerden daha yüksek fiyatla alıcı buluyor. 35 metreden yüksek bina sayısı 2 bin 108 olan İstanbul, 2005 ve 2006'da inşaatına başlananlarla birlikte hem daha yükselecek, hem de gösterişi artacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.